Clown Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder clown, varianter, uttal och böjningar av clown

Clown synonym, annat ord för clown, vad betyder clown, förklaring, uttal och böjningar av clown.

Synonymer till clown

Vad betyder och hur uttalas clown

Clown uttalas clown [klao´n] och är ett substantiv -en -er.

Clown betyder:

Ordformer av clown

Singular

clown
obestämd grundform
clowns
obestämd genitiv
clownen
bestämd grundform
clownens
bestämd genitiv

Plural

clowner
obestämd grundform
clowners
obestämd genitiv
clownerna
bestämd grundform
clownernas
bestämd genitiv

Clown är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Clown på Engelska

  • clown - comic performer (in a circus), art of clowning, circus clown

Hur används ordet clown

  1. clown – roar barn och vuxna med visuell humor, ofta på cirkus. (källa)
  2. Statlig inkomstgaranti för konstnärer i Sverige, ibland folkligt kallat "konstnärslön", för konstnärlig verksamhet av hög kvalitet och stor betydelse för svenskt kulturliv, lämnas till ett begränsat antal konstnärer. De vanligaste mottagarna av inkomstgaratin är författare och översättare, bildkonstnärer och musiker. Bland övriga mottagare finns fotografer och filmare, keramik- och textilkonstnärer, formgivare, regissörer, dansare och skådespelare, samt en clown (Manne af Klintberg) och en schackspelare (Ulf Andersson). Inkomstgarantin tilldelades konstnärer utan ansökan. För författare och översättare har Sveriges författarfond beslutat om garantin, och för övriga konstnärsgrupper Konstnärsnämnden. (källa)
  3. Den adulta lunnefågeln är mellan 28 och 34 cm lång, med ett vingspann på 50–60 cm och en kompakt byggd kropp. Den är svartfärgad på ovansidan, vit på undersidan med ett brett svart band om halsen. Vingarna är svarta på ovansidan och grå på undersidan. Huvudets sidor och strupen är ljust askgrå och den har en mörkt blågrå triangelformad fläck över ögat som tillsammans med ett längre streck bakom ögat ger den en uppsyn som en ledset sminkad clown. Den har en mycket stor papegojliknande näbb med konvexa näbbfåror som sträcker sig bakåt och den är blå, gul och röd. I mungipan har den en rund gul fläck. Benen är orangea. Den vuxna fågeln är om vintern mörkt gråtonad i ansiktet och näbben är mörkare och mindre. Juvenilerna har en mycket smalare näbb som saknar fåror och ansiktet är mörkt grått och kan misstas för en alkekung (Alle) i vinterdräkt. Lätet är ett dovt, grymtande "arr-uh" eller liknande och brukar höras från boplatsen. (källa)
  4. En clown (eng. clowne, cloine, cloyne bonnig, klumpig person, tölp, inlån från tysk dialekt), pajas, gycklare eller narr är en typ av komisk artist som använder metoder som mim och slapstick för att roa publiken. Clowner är kända från England på 1500-talet. (källa)
  5. Några av de mest förekommande elementen i skräckfilm inkluderar vampyrer, zombier (och andra former av återuppväckta lik), varulvar, uråldriga förbannelser, spöken, demoner och/eller demonisk besittning, ond clown, satanism, onda barn, mördare, ondskefulla djur, ting såsom dockor givna liv med hjälp av svart magi eller vetenskap, spökhus, kannibaler, och illvilliga utomjordingar. Thrillerfilmer om seriemördare brukar ibland anses vara en del av skräckgenren. (källa)
  6. Jacques Copeaus efterföljare utvecklade den fysiska teatern i olika riktningar, Etienne Decroux ses idag som grundaren till den moderna mimkonsten och Jacques Lecoq som en förgrundsgestalt när det gäller clown och Commedia dell'Arte. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: