Damfinal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder damfinal, varianter, uttal och böjningar av damfinal

Damfinal synonym, annat ord för damfinal, vad betyder damfinal, förklaring, uttal och böjningar av damfinal.

Vad betyder och hur uttalas damfinal

Damfinal uttalas dam|fin|al och är ett substantiv.

Ordformer av damfinal

Singular

damfinal
obestämd grundform
damfinals
obestämd genitiv
damfinalen
bestämd grundform
damfinalens
bestämd genitiv

Plural

damfinaler
obestämd grundform
damfinalers
obestämd genitiv
damfinalerna
bestämd grundform
damfinalernas
bestämd genitiv

Damfinal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet damfinal

  1. Svenska bandyfinaler har spelats sedan 1907 på herrsidan och sedan 1973 på damsidan. Det spelas numera även svenska finaler i bandy för juniorer, ungdomar, skolor, veteraner och så vidare. Finalspelet i de olika indelningsklasserna pågår i en vecka, och avslutades länge med damfinal på lördagen och herrfinal på söndagen. Från och med säsongen 2007/2008 spelades dock både herr- och damfinalen på lördagen, medan P-19-finalen spelades på fredagskvällen. Damfinalen spelades vid lunchtid på lördagen, följd av ICA-finalen för femteklassare i grundskolan, och därefter herrfinalen. Resterande ungdomsfinaler, det vill säga P-17 och F-17, spelades på söndagen. (källa)
  2. 28 augusti - De olympiska turnerinarna avgörs i Aten. Argentina vinner herrfinalen mot Italien med 84-60. medan USA vinner damfinalen mot Australien med 74-63. (källa)
  3. 30 september - De olympiska turneringarna avgörs i Sydney. USA vinner herrfinalen mot Frankrike med 85-75. Trea blir Litauen. medan Sovjet vinner damfinalen mot Bulgarien med 76-54. Trea blir Brasilien. (källa)
  4. Elitserien i bandy för damer 1998/1999 spelades 21 november 1998–27 februari 1999, och vanns av AIK. Säsongen avslutades med att AIK blev svenska mästarinnor efter seger med 6-3 mot Kareby IS i damfinalen på Studenternas IP i Uppsala den 20 mars 1999. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.