Damp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder damp, varianter, uttal och böjningar av damp

Damp synonym, annat ord för damp, vad betyder damp, förklaring, uttal och böjningar av damp.

Hittade 2 varianter av ordet damp:

Vad betyder och hur uttalas damp

Damp uttalas damp oböjligt och är ett substantiv.

Damp betyder:

Ordformer av damp

Singular

damp
obestämd grundform
damps
obestämd genitiv

Damp1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas damp

Damp uttalas damp se under dimpa.

Ordformer av damp

damp se under dimpa

Hur används ordet damp

  1. Kroniska koncentrationsvårigheter är utmärkande för skallskador, mani, neurasteni, samt ADHD och vissa besläktade diagnoser (DAMP och MBD). När man talar om koncentrationssvårigheter är det i allmänhet kroniska koncentrationssvårigheter man menar. (källa)
  2. Damp (akronym, engelska: Deficits in attention, motor control and perception) var en svensk omdebatterad diagnos inom neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, som bland annat innebar koncentrationssvårigheter och nedsatt motorik. Diagnosen damp lanserades av den svenske psykiatrikern Christopher Gillberg, som varit medförfattare till de flesta av det trettiotal publicerade arbeten som använder begreppet. Begreppet definierades första gången 1986. Diagnosen ersatte i mångt och mycket diagnosen MBD (Minimal Brain Dysfunction) i Sverige, vilken avskaffades helt 1990. Diagnosen damp avskaffades och ersattes med det internationellt etablerade begreppet ADHD. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.