Dar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dar, varianter, uttal och böjningar av dar

Dar synonym, annat ord för dar, vad betyder dar, förklaring, uttal och böjningar av dar.

Vad betyder och hur uttalas dar

Dar uttalas dar se under dag.

Ordformer av dar

dar se under dag

Andra språk

Dar på Engelska

  • days

Hur används ordet dar

  1. Dies är latin för "dag". (källa)
  2. Karachi är en multietnisk, kosmopolitisk stad. Den största etniska gruppen är den urdutalande Mujahir som kom till Pakistan från olika delar av den indiska subkontinenten efter oberoendet 1947. De indiska muslimska flyktingarna fick med hjälp av den nybildade pakistanska muslimska regeringen, överta det mesta av de egendomar som blev kvar efter hinduer, sikher och andra grupper. Effekterna av massmigrationen mellan de Indien och Pakistan började redan vid oberoendet och har fortsatt fram till idag (2006). Makten förflyttades till Muhajirerna som hävdar att de var den grupp som skapade Pakistan. (källa)
  3. Tanzania består av 30 regioner (mikoa), varav 5 i den autonoma regionen Zanzibar. Statschefen är president Samia Suluhu, som svors in som landets 7 och första kvinnliga president 19 mars 2021. 1996 flyttades regeringssätet och parlamentet från Dar es-Salaam till Dodoma, varigenom Dodoma blev Tanzanias huvudstad. Dar es-Salaam är fortfarande den viktigaste kommersiella staden i landet, och innehåller de flesta av regeringsinstitutionerna. (källa)
  4. Dag-Otto Emanuel Flink är en svensk rollfigur, en fiktiv medelålders brevbärare i Falkenberg, spelad av Jojje Jönsson och skapad av Krister Classon (då Claesson) inför Snålvatten och jäkelskap 2001, som bland annat inte kan uttala bokstaven R. (källa)
  5. Soloflygning (originaltitel: Going solo), är en sjävbiografisk bok av Roald Dahl. Den utgavs i Storbritannien till Roald Dahls 70-årsdag i oktober 1986. Den tar vid, där den första självbiografin, Mitt liv som pojk, slutar. (källa)
  6. Mkomazi nationalpark ligger i nordöstra Tanzania i distrikten Lushoto och Same och gränsar till nationalparken Tsavo West i Kenya. Parken ligger cirka 112 km från Moshi och 550 km från Dar es Salaam och har en yta på 3245 km2. (källa)
  7. Söndag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag). Liksom för de flesta andra veckodagar anses man i Norden "översatt" romerska veckodagsnamn genom att ge dem namn efter nordiska gudar som liknade de gudar som fanns i de romerska veckodagsnamnen, i detta fall från latinets "Dies solis", "solens dag". (källa)
  8. Albumet innehåller "Dag efter dag" på både svenska och engelska, samt tio låtar i country-pop-stil. Av dessa sjunger Danielsson och Andreassen ihop på två, titelspåret "Having a Party", som 1981 gavs ut på promotionsingel på svenska som "Här kommer solen", och "Good Morning" ("God morgon"), som nu kom i ny upptappning med enbart Andreassens och Danielssons röster i förgrunden. (källa)
  9. Detta är en lista över idiomatiska uttryck på svenska, det vill säga fasta uttryck med en egen innebörd som inte framgår av de enskilda ordens betydelse, och som till skillnad från ordspråk kan anpassas något och fogas in i meningar. Sortering sker vanligen inte på ord som "en", "som", "inte, eller "ha", såvida inte dessa är en nödvändig del av uttrycket (t.ex. kan "en vacker dag" betyda "någon gång i framtiden", vilket inte bara "vacker dag" kan). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.