Databrott Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder databrott, varianter, uttal och böjningar av databrott

Databrott synonym, annat ord för databrott, vad betyder databrott, förklaring, uttal och böjningar av databrott.

Vad betyder och hur uttalas databrott

Databrott uttalas data|brott och är ett substantiv.

Ordformer av databrott

Singular

databrott
obestämd grundform
databrotts
obestämd genitiv
databrottet
bestämd grundform
databrottets
bestämd genitiv

Plural

databrott
obestämd grundform
databrotts
obestämd genitiv
databrotten
bestämd grundform
databrottens
bestämd genitiv

Databrott är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Databrott på Engelska

  • cybercrime

Hur används ordet databrott

  1. Det är mycket svårt att utifrån hacka sig in i en stordator. Minnesskydd gör att varje användare enbart kommer åt sin egen area i minnet och behörighetsskydd gör att man enbart kommer åt de datafiler som man uttryckligen givits behörighet för. Detta innebär inte att det är omöjligt att begå databrott i stordatormiljö, men man måste då ha mycket hög behörighet i systemet, i klass av systemprogrammerare, operatör och driftsansvarig. Utifrån kommande attacker göre sig icke besvär. Detta gör att till exempel banker och försäkringsbolag ogärna går från stordator. De i pressen omskrivna attackerna mot banker handlar i huvudsak om att man på internet har skapat egna webbsidor som på olika sätt snyltar på bankernas internetbank, vilken som sådan befinner sig utanför bankens eget datasystem – på det fria Internet, som avsiktligt ska vara svårkontrollerat på grund av sitt ursprung i ARPANET. (källa)
  2. Nätbrottslighet, databrott, IT-brottslighet eller cyberbrott är ett sätt att bryta mot lagen genom att använda internet, till exempel att stjäla någons lösenord eller att skicka ut falsk information genom att tränga sig in i någon annans datornätverk. Många olikartade brott begås på internet, som normalt klassificeras efter typen av brott, såsom olaga hot, barnpornografibrott, och ekonomisk brottslighet. Internet kan vara platsen där brottet begås som i olaga hot, eller en plats där brottslighet planeras. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.