Dessert Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dessert, varianter, uttal och böjningar av dessert

Dessert synonym, annat ord för dessert, vad betyder dessert, förklaring, uttal och böjningar av dessert.

Synonym till dessert

Andra språk

Dessert på Engelska

 • dessert - a usually sweet course served at the end of a meal, dessert plate, ice cream was served for dessert

Hur används ordet dessert

 1. Glassbomb är en glassbaserad dessert, vanligtvis i halvsfärisk form. Den enklaste varianten består av ett flertal lager glass av olika färger och smaker. Beroende på tillredningsmetod och ingredienser kan utseendet variera. (källa)
 2. Vanligtvis räknas icke-söta egentliga frukter in i gruppen (exempelvis tomater och gurkor), men inte söta sådana (såsom päron och körsbär). Andra ätliga växtdelar räknas också som grönsaker, till exempel rabarber. Rotfrukter inräknas vanligen i gruppen, namnet till trots. Vissa kryddor räknas in (exempelvis persilja, paprika och dill), medan andra inte gör det (exempelvis kanel). Svamp räknas ibland som en grönsak, men inte spannmål. Klassificeringen av grönsaker och frukter beror på hur man förtär livsmedlet. Olika växter som ingår i en sallad brukar kallas grönsaker medan samma växt i en dessert kan kallas för frukt. Grönsakerna delas ofta in i grupper om hur de växer. Exempel på detta kan vara rotgrönsaker, lökgrönsaker, stamgrönsaker, bladgrönsaker, blomgrönsaker, fruktgrönsaker och frögrönsaker. (källa)
 3. Risarp Dessert - härdig till och med zon 5 (förädlad Veten). (källa)
 4. Halo-halo – en filippinsk dessert. (källa)
 5. Hemlagad är den föda som är tillverkad i hemmet. Begreppet omfattar såväl maträtter som dessert, sylt, saft och andra drycker. Den ska i sin helhet vara tillredd av råvaror. Motsatsen till hemlagad mat är exempelvis färdigmat och snabbmat. (källa)
 6. Ischoklad är en dessert eller godis som består av blockchoklad och kokosfett. (källa)
 7. Till brödet gjordes dekorativa smöruppläggningar, ibland tillsammans med ostar och i mer välbärgade hem serverades rikligt med sovel, som korvar och fläskkött. Andra äldre företeelser var olika sorters söta osträtter, som sötost, rörost, fatost och äggost, som ofta åts som dessert på tallrik med bestick. Risgrynsgröten dök upp på 1800-talet. (källa)
 8. I Danmark äter man ofta risgrynsgröt med socker, en klick smör och kanel till lunch på julaftonen. Den som får mandeln får en mandelgåva, oftast en marsipangris eller chokladask. Danskar äter även risalamande, den danska förlagan till ris à la Malta, som serveras till dessert på julafton. Den lagas av risgrynsgröt med lite socker och vanilj samt några droppar bittermandelolja. När gröten kallnat rör man i lättvispad grädde, ofta också flisad mandel. Rätten serveras med kall körsbärssås. (källa)
 9. I Jämtland kallas den "feitkams" (fetkams) och innehåller fläsktärningar. Den innehåller kornmjöl, riven potatis, och ibland vetemjöl. Är den platt och utan fläsk, vetemjöl och potatis så kallas den för "flatkams" och var typisk fäbodmat. När flickorna gick till fäboden med korna tog de med sig kornmjölet, och mjölk producerade korna på sommarbetet. Kamsen tillreds genom att kokas i vassla som fåtts vid tillverkning av ost. Till kamsen äts smör, messmör, brunost och sötost, och som dryck naturligtvis mjölk. Kams äts traditionellt som huvudrätt (med kjesfil som dessert) på fettisdagen. (källa)
 10. Klenäter bakas av en elastisk deg med ägg och mjöl som basingredienser. Den smaksätts ofta med cognac och/eller citron och förvaras svalt flera timmar. Degen kavlas sedan tunn, sporras och formas till figurer. Själva tillagningen sker genom fritering och klenäterna kan sedan beströs med socker eller kanel. Klenäter kan serveras naturella till fika, alternativt som dessert med sylt och vispad grädde. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.