Distraktion Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder distraktion, varianter, uttal och böjningar av distraktion

Distraktion synonym, annat ord för distraktion, vad betyder distraktion, förklaring, uttal och böjningar av distraktion.

Synonym till distraktion

Vad betyder och hur uttalas distraktion

Distraktion uttalas dis|trakt|ion [-k?o´n] och är ett substantiv -en -er.

Distraktion betyder:

Ordformer av distraktion

Singular

distraktion
obestämd grundform
distraktions
obestämd genitiv
distraktionen
bestämd grundform
distraktionens
bestämd genitiv

Plural

distraktioner
obestämd grundform
distraktioners
obestämd genitiv
distraktionerna
bestämd grundform
distraktionernas
bestämd genitiv

Distraktion är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet distraktion

  1. förmågan att hålla kvar uppmärksamheten både med och utan distraktioner, denna förmåga är begränsad till minuter. (källa)
  2. Vid juletid sker ett rånmord i en juvelerarbutik i centrala Göteborg. Kriminalinspektör Johan Falk, som är ledig, tar upp jakten på förövarna i bil och hinner ifatt dem vid Nordstan. Falk lyckas skjuta en av gärningsmännen, medan den andra tar en kvinna med barn som gisslan. Det finns fyra vittnen på plats, men brottslingen skjuter en man för att skapa en distraktion och lyckas därefter fly. Polisen får goda signalement från tre vittnen och kan identifiera krögaren och gangstern Leo Gaut som den kvarvarande gärningsmannen. (källa)
  3. Valens brukar ställas i kontrast till arousal, som betyder graden av upphetsning inför ett stimuli. Positiv valens med hög arousal innebär sålunda att vara mycket entusiastisk, attraherad, beundrande, begeistrad, motiverad, exhalterad, euforisk eller kärleksfull inför stimulit, medan positiv valens med låg arousal ger måttlig förnöjsamhet, glädje, intresse och tillfredsställelse, upplevelser av trevlighet. Negativ valens med hög arousal betecknar däremot skräck, panik, sorg, aversion, vrede, hat och avsky, och negativ valens med låg arousal innebär att känna irritation, distraktion, nedstämdhet, bli på dåligt humör och ogilla stimulit. Stimuli som vare sig väcker valens eller arousal, är man likgiltig inför. (källa)
  4. Senare studier visar på ett möjligt samband mellan möjligheten att kunna vänta och att prestera väl på intelligenstester. Forskning tyder även på att personer med tålamod har mer aktivitet i prefrontala cortex. Det verkar dock inte vara fallet att vissa är födda med egenskapen tålamod, utan snarare lyckas fokusera sin uppmärksamhet på annat än den frestelse som ligger direkt framför dem. Den prefrontala cortexen, vårt arbetsminne, kan vara extra viktigt i detta fall då det hjälper oss att fokusera på vår uppgift även vid distraktion. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.