djupledsbollarnas

Djupledsboll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet djupledsboll

1. För många är Mats Magnusson kanske framförallt känd för sin insats i VM-kvalmatchen mot Västtyskland 25 september 1985. Han blev då sent i andra halvlek inbytt vid ställningen 1–2. Bara minuten senare slog Torbjörn Nilsson en djupledsboll till Magnusson som i höger innerposition rusade fri mot mål och med sin första bollkontakt lobbade bollen över en utrusande Harald Schumacher i det tyska målet. Målet gav Sverige ett bra läge att avancera till VM, men en förlust i den näst sista omgången mot Tjeckoslovakien med 2-1 och Portugals oväntade vinst mot Västtyskland gjorde dock att VM-resan uteblev. (källa)
  2. Battiston kom med i truppen till VM i Argentina 1978, och fick spela i förlustmatchen mot hemmalaget. Förlusten innebar att Frankrike blev utslaget redan i gruppspelet. Inte heller i VM i Spanien 1982 hade Battiston någon lycka. Frankrike gick visserligen till semifinal mot Västtyskland, men Battiston började på bänken. Han fick komma in i den 52:a minuten, och kort därefter stack han på en djupledsboll mot det tyska målet. Battiston kom fri med den tyske målvakten Harald Schumacher, och fransmannen var först på bollen. Schumacher tog dock ingen hänsyn till detta, utan hoppade på Battiston, som blev liggande medvetslös på marken, och fick bäras ut på bår. Han kunde inte spela på ett halvår. Tyskarna vann genom straffar, efter att i förlängningen hämtat in ett 1–3-underläge till 3–3. Incidenten med Schumacher anses av många vara en av de största domarskandalerna någonsin i VM-historien. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.