Dråplig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dråplig, varianter, uttal och böjningar av dråplig

Dråplig synonym, annat ord för dråplig, vad betyder dråplig, förklaring, uttal och böjningar av dråplig.

Vad betyder och hur uttalas dråplig

Dråplig uttalas dråp|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av dråplig

Böjning (i positiv) dråplig en ~ + subst. dråpligt ett ~ + subst. dråpliga den/det/de ~ + subst. dråplige den ~ + mask. subst. Komparation dråpligare en/ett/den/det/de ~ + subst. dråpligast är ~ dråpligaste den/det/de ~ + subst.

Dråplig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Dråplig på Engelska

  • screamingly (killingly) funny - a screamingly funny story

Hur används ordet dråplig

  1. Svart humor kan beskrivas som en speciell form av humor och satir kring dramatiska och allvarliga saker som döden (också kallad "makaber humor") eller krig, våld, alkohol, droger och liknande, så att det blir dråpligt humoristiskt. (källa)
  2. Boken skildrar hur författaren som 19-åring flyttade från landsbygden till Stockholm. Först hamnade han som hjälpreda åt en bisarr svampforskare och patentbyråinnehavare och sedan på en expressbyrå. Berättelsen ger en tidsbild av Stockholm 1920 och präglas av en hel del humor och dråplig satir. Men den innehåller också allvarligare inslag om bland annat arbetslöshet och berättarens personliga konflikt där han såg sig tvungen att avstå kärleken för sin "större uppgift" som författare. (källa)
  3. Pasanen anställdes 1955 vid Tammerfors arbetarteater, till vars främsta krafter han kom att höra. Han spelade över ett rikt register, allt från en brutalt tjusig musikalartist (Billy Jack i Teenagerlove) till en dynamisk Hamlet. Bland övriga roller kan nämnas Figaro, Higgins i My Fair Lady, Danilo i Glada änkan och Anton Tjechovs Onkel Vanja. Pasanen har kallats förvandlingskonstnär, bland annat i Dario Fos Anarkistens död jonglerade han i ett rivande tempo med de mest festliga ansiktsuttryck och gester. En dråplig farsfigur var hans hunsade äkta man i Maria Jotunis Tohvelisankarin rouva. Som Bertolt Brechts Galilei kombinerade han vetenskapsmannens omutlighet med det genuint mänskliga. Han medverkade också i filmer och tv-pjäser. Han tilldelades Pro Finlandia-medaljen 1986. (källa)
  4. Han nämner visserligen sin rollfigur, polisen Henrik Sabroe, i tv-serien "Bron" men skrytet, skvallret är obefintligt. Här vankas inga dråpliga stories från scen och salong. (källa)
  5. Scenerna visar knarkarkvarteren, polisstationen, förhör med släktingar till de försvunna flickorna, som alla kommer från olika ursprungsbefolkningar och har hamnat i prostitution på grund av sitt drogberoende. Miranda vill göra en utställning med porträtt av de hundratals försvunna, vilket leder till problem med representation. Ferdinands skådespelarförsök handlar mest om dråpliga försök att lära sig amerikansk gangster-engelska. (källa)
  6. Begreppet bondkomik är nära besläktat med buskis. Bondkomiken har ansetts vara aningen mer rumsren än buskishumorn. En bondkomiker nöjer sig i regel med att sjunga och berätta om dråpliga händelser och situationer, i buskisen gestaltar man det med hjälp av yttre attribut. Bondkomiska inslag förekommer ännu i många lokalrevyer. Peter Flacks revyfigur Hjalmar Berglund är en gestalt med typiska drag av bondkomik, även om "fräckisarna" i hans fall har en framträdande plats. (källa)
  7. Svensson har av Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson beskrivits som "både en komplex och fantastisk person. Han hade en förmåga att få människor med sig, han var den mest allmänbildade person jag någonsin känt, spränglärd i allt från EU-frågor till påvedömets historia. Och han var rolig. När jag som 15-åring träffade honom själv första gången, på en SSU-konferens i Tjörnarp i Skåne våren 1985, satt vi uppe ett gäng halva natten och lyssnade till Olas dråpliga anekdoter från universitetsvärlden, och vi skrattade så vi kiknade.....Jag är övertygad om att Ola S Svensson skulle ha blivit något stort i svensk arbetarrörelse om han fått leva". (källa)
  8. Poslušně hlásím ("jag rapporterar troget") är en tjeckoslovakisk krigskomedifilm från 1958 i regi av Karel Steklý och med Rudolf Hrušínský i huvudrollen. Den handlar om soldaten Švejk som hamnar i en rad absurda och dråpliga situationer under första världskriget. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.