Dram Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder dram, varianter, uttal och böjningar av dram

Dram synonym, annat ord för dram, vad betyder dram, förklaring, uttal och böjningar av dram.

Vad betyder och hur uttalas dram

Dram uttalas dram och är ett substantiv -en -er.

Dram betyder:

Ordformer av dram

Singular

dram
obestämd grundform
drams
obestämd genitiv
dramen
bestämd grundform
dramens
bestämd genitiv

Plural

dramer
obestämd grundform
dramers
obestämd genitiv
dramerna
bestämd grundform
dramernas
bestämd genitiv

Dram är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet dram

  1. DRAM (dynamiskt RAM) VRAM (video-RAM). (källa)
  2. Snaps eller nubbe är en mindre kvantitet brännvin, vanligen så mycket som bildar en munfull eller en klunk, även kallad (brännvins)sup eller dram. Snapsen dricks vanligen ur ett mindre glas avsett för ändamålet, spetsglas eller snapsglas. I ordet snaps kan också inbegripas både drycken och glaset. Snaps är enligt Systembolaget även ett annat namn för kryddat brännvin. (källa)
  3. 1 lb avdp indelas i 16 ounce = 256 dram = 7 000 grain. (källa)
  4. Ett cacheminne är en hårdvarubaserad cache i form av ett snabbt datorminne (vanligen statiskt minne, SRAM) som bland annat finns i mikroprocessorer för att mellanlagra programkod eller data som nyligen hämtats från eller lagrats i det större men långsammare arbetsminnet (vanligen dynamiskt minne, DRAM). (källa)
  5. Ett steg ner i minnespyramiden finns primärminnet som är det huvudsakliga arbetsminnet i en dator. Primärminnet består idag av olika sorters DRAM-minnen, som är långsammare än cacheminnen, men i gengäld är de något billigare att framställa i större kapaciteter. En primärminnesaccess kan ta 60 - 200 klockcykler att genomföra, typiska primärminnen idag (2018) kan vara 2 GB till 32 GB. (källa)
  6. Dram (armeniska: Դրամ, Dram) är den valuta som används i Armenien. Valutakoden är AMD. 1 dram = 100 luma. Dram var också namnet på den valuta som användes i Armenien mellan 1199 och 1375. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.