Duett Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder duett, varianter, uttal och böjningar av duett

Duett synonym, annat ord för duett, vad betyder duett, förklaring, uttal och böjningar av duett.

Vad betyder och hur uttalas duett

Duett uttalas du|ett [-et´] och är ett substantiv -en -er.

Duett betyder:

Ordformer av duett

Singular

duett
obestämd grundform
duetts
obestämd genitiv
duetten
bestämd grundform
duettens
bestämd genitiv

Plural

duetter
obestämd grundform
duetters
obestämd genitiv
duetterna
bestämd grundform
duetternas
bestämd genitiv

Duett är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Duett på Engelska

  • duet

Hur används ordet duett

  1. Liksom andra ugglor har hökugglan en rad ganska olika läten. Fågeln sjunger under parningsleken med öppen näbb och reser fjäderdräkten under näbben. Den vippar upp och ned med stjärten och rör sig ryckigt i träden. Sången som hannen utstöter för att markera revir är distinkt och liknar ett rullande ”ho ho hoho y y yyyyyy”. Detta rop börjar jämförelsevis lågmält och stiger i ljudstyrka. Om ett par träffas är sången kortare och utförs ibland i duett. Under parningsleken har honan ett tiggläte vilket påminner om ett hest ”chät”. Ungarnas rop när de tigger om mat är däremot ett ”tschschui-epp”. Läten för att skrämma bort fiender och vid strider mellan artfränder är fräsanden eller klappranden med näbben. (wikipedia.org)
  2. Idde Schultz - kör (duett på "Det var länge sen") (wikipedia.org)
  3. Duo – en grupp bestående av två musiker. Exempel: Simon &, Garfunkel, Eurytmics, Nordman En sång framförd av en duo kallas för duett (wikipedia.org)
  4. Flera olika personbilsmodeller har blivit kända genom sina skåpbilsvarianter. Detta inkluderar Volvo Duett, vilken även i sin ambulansversion saknade bakre sidodörrar (men då hade sidobakfönster). En svartmålad variant av skåpbilsduett (med eller utan sidobakfönster) tillverkades för användning som "likbil". (wikipedia.org)
  5. Duett är ett musikstycke avsett att sjungas av två personer eller att spelas av två instrument. Duetter förekommer i de flesta musikgenrer. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.