Eftertryck Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eftertryck, varianter, uttal och böjningar av eftertryck

Eftertryck synonym, annat ord för eftertryck, vad betyder eftertryck, förklaring, uttal och böjningar av eftertryck.

Synonym till eftertryck

Vad betyder och hur uttalas eftertryck

Eftertryck uttalas efter|tryck och är ett substantiv.

Eftertryck betyder:

Ordformer av eftertryck

Singular

eftertryck
obestämd grundform
eftertrycks
obestämd genitiv
eftertrycket
bestämd grundform
eftertryckets
bestämd genitiv

Plural

eftertryck
obestämd grundform
eftertrycks
obestämd genitiv
eftertrycken
bestämd grundform
eftertryckens
bestämd genitiv

Eftertryck är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Eftertryck på Engelska

  • stress, emphasis - emphasize (stress) sth., to say sth. with emphasis

Hur används ordet eftertryck

  1. En kenning är ett formgrepp ofta använd i äldre diktkonst, t.ex. i biblisk, anglo-saxisk och fornnordisk poesi, särskilt i skaldediktningen. Kenningen liknar det stående epitetet i den grekiska diktningen och är en omskrivning för något, ibland förskönande, ibland avsett att ge ett eftertryck åt det som sagts, så att läsare eller åhöraren lägger märke till och kommer ihåg det. (wikipedia.org)
  2. Metaforen används bland annat för att åskådliggöra något, för att förkorta uttryckssättet, för att undvika anstötlighet, för att ge extra eftertryck, för att förringa något, samt för den språkliga utsmyckningens skull. Inte minst i massmedia är metaforer vanliga, där till exempel 'IT-bubbla', 'börskrasch' och 'fotbollsfeber' har använts på slagkraftiga löpsedlar. Det mest kända användningsområdet är annars inom poesin. (wikipedia.org)
  3. Sadism är att uppleva njutning av att tillfoga någon annan människa eller ett djur smärta. Det kliniska begreppet skapades av psykiatriprofessor Richard von Krafft-Ebing i slutet av 1880-talet som motsats till masochism. Markis de Sade hade med särskilt eftertryck skildrat denna typ av njutning i sina berättelser. Njutningen kan även bestå av att förödmjuka någon annan och uppträda tvingande. (wikipedia.org)
  4. Tankstreck är ett skiljetecken som används i skrift för att markera paus eller emfas. Det kan ofta användas i stället för kommatecken eller semikolon, för att ge större eftertryck åt det som följer. Tankstrecket används också när man infogar ett parentetiskt inlägg – exempelvis en förklaring eller ett exempel – och vill framhäva detta mer än parenteser eller kommatecken gör. (wikipedia.org)
  5. Eftertryck eller tjuvtryck (även rovtryck, piratedition eller piratupplaga) är en beteckning för en otillåten reproduktion av ett tryckt verk. (wikipedia.org)
  6. accentato - med eftertryck (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.