Ekonomijournalist Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ekonomijournalist, varianter, uttal och böjningar av ekonomijournalist

Ekonomijournalist synonym, annat ord för ekonomijournalist, vad betyder ekonomijournalist, förklaring, uttal och böjningar av ekonomijournalist.

Vad betyder och hur uttalas ekonomijournalist

Ekonomijournalist uttalas eko|nomi|journ|al|ist och är ett substantiv.

Ordformer av ekonomijournalist

Singular

ekonomijournalist
obestämd grundform
ekonomijournalists
obestämd genitiv
ekonomijournalisten
bestämd grundform
ekonomijournalistens
bestämd genitiv

Plural

ekonomijournalister
obestämd grundform
ekonomijournalisters
obestämd genitiv
ekonomijournalisterna
bestämd grundform
ekonomijournalisternas
bestämd genitiv

Ekonomijournalist är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ekonomijournalist

  1. Kristina Lagerström, född 1968, är en svensk ekonomijournalist. (källa)
  2. Peter Wallenberg kom även att bli inblandad i den så kallade pensionsskandalen i ABB, år 2002, som handlade om pensionsutbetalningar, på 930 miljoner kronor, till Wallenbergsfärens då mest framträdande person, Percy Barnevik. Pensionsavtalet hade undertecknats av Peter Wallenberg. Fem år tidigare hade Barnevik avlöst Wallenberg på ordförandeposten i Investor och i samband därmed bestämdes Wallenbergs pension till 15 miljoner kronor per år, livet ut. Avtalet hade hållits dolt, det vill säga inte offentliggjorts i någon årsredovisning. Det blev offentligt först i samband med pensionsskandalen i ABB. I april 2003 visade då två ekonomijournalister i boken Livsfarlig ledning, att Wallenberg mellan åren 1991 och 1996 skrivit under minst 20 dokument, som reglerade olika former av utbetalningar till Barnevik. Därmed stod det klart, att Wallenbergsfärens ålderman, i motsats till vad han själv uppgivit, hade haft full insyn i och ansvar för Barneviks rekordpension. (källa)
  3. Som SJ-anställd kom han att tjänstgöra vid flera stationeringsorter. Hans första aktieplacering genomfördes 1946, och var en tillfällighet. Han var då placerad vid Konga station nära det då kontroversiella Sofielundslägret som huserade danska militärer på flykt undan ockupationsmakten. Officerarna fick Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning som varje natt kom via stationen, och Israelsson kom att tjuvläsa krönikor av den tidige ekonomijournalisten CR Pokorny, vilket ledde till ett köp av fem aktier i Sandvikens Jernverks AB för 550 kronor motsvarande tre månadslöner. (källa)
  4. Susanna Slöör studerade först vid Stockholms universitet 1983-87 och avlade ekonomexamen samt sedan journalistik på Poppius journalistskola 1990. Hon arbetade bland annat som riskanalytiker på Carnegie Fondkommission 1987-88 och som ekonomijournalist på Nyhetsbyrån Direkt och Dagens Industri 1988-91. (källa)
  5. Margaret Marie Henrietta von Platen, född 1959, är en svensk finansanalytiker, ekonomijournalist och författare. Hon är filosofie kandidat vid Uppsala universitet och har en MBA från Columbia Business School i New York. Hon har varit styrelseledamot i Nordstjernan AB och Världsnaturfondens Allemansfond.. von Platens bok De framgångsrika familjerna. Att skapa och bevara förmögenheter, som porträtterar svenska entreprenörer, fyllde enligt Dagens Nyheter ett tomrum i svensk bokutgivning. I boken Sanningssägare eller karriärist om visselblåsare föreslog hon att belöningssystem skulle införas för visselblåsare i Sverige. (källa)
  6. Annika Maria Creutzer, född 16 maj 1957, är en svensk journalist och nationalekonom. Hon var till i maj 2011 chefredaktör på sajten E24:s undersajt Pengar 24. Hon har tidigare varit chefredaktör på Privata Affärer samt privatekonom på Skandiabanken. Under åren 1987-1996 arbetade hon på Aftonbladet. Hon är i dag verksam som bland annat ekonomijournalist och krönikör. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.