Eldig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eldig, varianter, uttal och böjningar av eldig

Eldig synonym, annat ord för eldig, vad betyder eldig, förklaring, uttal och böjningar av eldig.

Synonymer till eldig

Hur används ordet eldig

  1. Ett affix (latin affixum ' fäst till') är ett morfem som läggs till ett ord för att ändra dess betydelse. Affixen är av två typer, avledningsaffix och böjningsaffix. Avledningsaffixen är affix som, något förenklat, förändrar ordets betydelse eller ordklass, till exempel -ning (jämför bok – bokning), o- (jämför klok – oklok), -bar (jämför tvätt – tvättbar) eller -ig (jämför eld – eldig). Avledningsaffixen kan sägas skapa ett nytt lexem. Avledningsaffixen kan stå före en rot (eller en stam, se nedan), och kallas då för prefix, eller efter en rot (eller stam, se nedan) och kallas då för suffix. Böjningsaffix ändrar inte ordens betydelse utan preciserar till exempel tempus eller numerus. Exempel på böjningsaffix är preteritumändelsen -te i lekte eller pluraländelsen -er i bilder. Alla böjningsaffix i svenska är suffix. (källa)
  2. Jehovas vittnen tror att döden är ett tillstånd av icke-existens utan medvetande. Det finns inget helvete av eldig och evig plåga, Hades och Sheol förstås som en hänvisning till det tillstånd döden utgör och betecknas som den "gemensamma graven". Jehovas vittnen anser att själen är ett liv eller ett levande väsen som kan dö, men att mänskligheten befinner sig i ett tillstånd präglad av synd från vilket frigörelse endast är möjlig genom Jesus blodsoffer som lösen, eller försoning, för mänsklighetens synder. (källa)
  3. Fernet-Branca är en italiensk fruktig spritdryck, en fernet. Den är eldig och har en mycket bitter kryddsmak, främst av pepparmynta. Drycken innehåller även malörtbitterhet som man kan känna i eftersmaken. Fernet-Branca dricks oftast rent, som återställare, magmedicin eller digestif efter maten. I Argentina är det populärt att blanda Fernet-Branca och Coca-cola, en så kallad "Fernet con Coca" eller "Fernet-Cola". Spritdrycken innehåller 39 % alkohol. Drycken uppfanns av Bernardino Branca 1845 i Milano. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.