Elfte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder elfte, varianter, uttal och böjningar av elfte

Elfte synonym, annat ord för elfte, vad betyder elfte, förklaring, uttal och böjningar av elfte.

Vad betyder och hur uttalas elfte

Elfte uttalas elf|te räkneord.

Elfte betyder:

Ordformer av elfte

Ordform(er) elfte grundform elftes genitiv

Andra språk

Elfte på Engelska

  • eleventh

Hur används ordet elfte

  1. Enligt denna undersökning är det säkrast att bo i Japan, men enligt CGI är det Singapore, där Japan ändå hamnar på elfte plats, fortfarande en bit över Sverige. Du bör undvika att bo i Algeriet, Indonesien och Vietnam. (källa)
  2. För elfte året i rad arrangerade Naturskyddsföreningen SM i fågelholk och konkurrensen var stor. Hela 544 fantasifulla holkar hade anmälts från 60 olika skolor, vilket är ett rekord sedan tävlingen startade. (källa)
  3. Encyclopaedia Britannica, elfte utgåvan. (källa)
  4. Växternas Liv: populärvetenskaplig handbok, under redaktion av Carl Skottsberg, Andra upplagan, Elfte bandet, Förlagshuset Norden AB Malmö 1955. (källa)
  5. Språklagen instiftades 2009 och den så kallade "klarspråksparagrafen", Språklagens elfte paragraf lyder: Språket i all offentlig verksamhet ska vara vårdat, enkelt och begripligt. (källa)
  6. Lambda (av äldre grekiska λάμβδα lámbda) (versal: Λ, gemen: λ) är den elfte bokstaven i det grekiska alfabetet. Lambda motsvarar L, l i det latinska alfabetet och Л, л i det kyrilliska alfabetet. Bokstaven kommer från feniciska (lamed), som också är anfader till den tolfte bokstaven i de hebreiska och arabiska alfabetena, ל (lamed) respektive ل (lām) och det syriska alfabetets ܠ (lāmaḏ). (källa)
  7. I en artikel i Svenska Akademiens Ordbok från 1947 sägs ordet vara en variant av "neger" som är vardaglig samt föraktfull eller skämtsam. I Nordisk familjeboks elfte band från 1887 sägs ordet vara "i Amerika föraktfullt appellativ på negrer, istället för negro". I barnvisan Familjen Krokodil som står i Nu ska vi sjunga 1943 börjar sångtexten: "I Niggerland...". (källa)
  8. November är årets elfte månad i den gregorianska kalendern och har 30 dagar. Den innehåller årets 305:e till 334:e dag (306:e till 335:e vid skottår). Namnet kommer från latinet och betyder den nionde månaden. November kallades förr i Sverige för vintermånad (se gammelnordiska kalendern), och i Danmark slagtemåned. I Japan kallades månaden Shimo tsuki (霜月, frostmånad) i den gamla japanska kalender som den 1 januari 1873 avskaffades och ersattes av den gregorianska kalendern. (källa)
  9. Det är svårt att ge en entydig definition av vad som utgör ett pronomen, och gränsdragningen mot andra ordklasser (till exempel adjektiv och räkneord) varierar i den grammatiska traditionen. Ett karakteristiskt drag är att ett pronomen i sig självt inte är särskilt betydelsebärande, utan får sin betydelse av sammanhanget. För svenska gäller att det finns färre än 200 pronomen i svenskan som utgör mellan 10 och 25 procent av vanlig text. I elfte upplagan av Svenska Akademiens ordlista (SAOL) finns bara 69 pronomen upptagna som lemman. De förekommer oftare i talspråk än i skriftspråk. I skriven text är andelen pronomen ofta omvänt proportionerlig mot andelen substantiv: få substantiv innebär många pronomen, och omvänt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.