Entreprenörsanda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder entreprenörsanda, varianter, uttal och böjningar av entreprenörsanda

Entreprenörsanda synonym, annat ord för entreprenörsanda, vad betyder entreprenörsanda, förklaring, uttal och böjningar av entreprenörsanda.

Vad betyder och hur uttalas entreprenörsanda

Entreprenörsanda uttalas entre|pren|örs|anda och är ett substantiv.

Ordformer av entreprenörsanda

Singular

entreprenörsanda
obestämd grundform
entreprenörsandas
obestämd genitiv
entreprenörsandan
bestämd grundform
entreprenörsandans
bestämd genitiv

Entreprenörsanda är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet entreprenörsanda

  1. Gustaf Dalén växte upp i en syskonskara på fem bröder och en syster. Av barnen uppvisade Dalén mer ett praktiskt handlag än studieintresse och sysslade vid unga år med ett flertal olika komplicerade uppfinningar. Efter den grundläggande folkskolan genomgick han en anpassad utbildning vid folkhögskolan och lantmannaskolan i Stenstorp där han fick utbildning i mejerihantering och trädgårdsskötsel. Den första tiden efter utbildningen ägnade han sig åt gården där han visade prov på både sin tekniska begåvning och entreprenörsanda. Han startade en fröhandel och en biodling och drev också ett litet mejeri på gården. Han ägnade sig också åt att bygga och reparera olika jordbruksmaskiner. Han kom efter de inledande åren inom jordbruket alltmer att intressera sig för mer avancerad maskinteknik och naturvetenskap. (källa)
  2. I tidigare forskning betraktades de anställda som drev innovation som en slags egenföretagare vilka arbetade inom företagets ramar. De kallades för "corporate entrepreneurs" och man ansåg att de var ett sätt för ledningen att använda entreprenörsandan i större företag . Därför var det ledningen som hade ansvaret och som tog initiativ till innovation, ("top-down"). Pinchot (1985) beskriver istället hur intraprenörskap bygger på att anställda på lägre nivåer tar initiativ till innovation ("bottom-up"). Med det menar han att framgångsrik innovation förutsätter att enskilda medarbetare tar egna proaktiva arbetsrelaterade initiativ, istället för att man ger order uppifrån och nedåt i organisationen. Forskarna Bostjan Antoncic och Robert D. Hisrich (2003) hävdar att intraprenörskap har en avgörande betydelse för organisatorisk och ekonomisk utveckling oavsett storleken på företaget. De definierar intraprenörskap utifrån dess innehåll och ser det flerdimensionellt i organisationer, med fokus på bland annat nya satsningar, nya företag, nya produkter och tjänster, innovativa processer, risktagande, självförnyelse och proaktivitet. (källa)
  3. Konferensen inbjuder många välkända talare inom olika områden, syftet är att binda samman svenska värden som öppenhet, transparens, jämlikhet, tillit och socialt ansvar med entreprenörsanda. Man vill föra samman kreativa personer inom områden som teknik, mode, ekonomi, utbildning och hälsa samt lyfta fram Sverige som land. (källa)
  4. Insjön är känt för entreprenörsanda. I Insjön finns en del större företag såsom sågverk, trähusfabrik (japanska Tomoku Hus), postorderföretag, byggföretag och hemslöjdsföretag. Dessutom finns ett stort antal småföretag. Åhlen och Holm (Åhléns) grundades som postorderföretag 1899 i Insjön men idag är det Clas Ohlson med postorder och varuhus som är det tongivande företaget i Insjön och Leksand. I början av 1900-talet fanns här Kocks Kryddor, ej att förväxla med företaget Kockens kryddor. Insjön har en betydande inpendling av arbetskraft. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.