Eosin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eosin, varianter, uttal och böjningar av eosin

Eosin synonym, annat ord för eosin, vad betyder eosin, förklaring, uttal och böjningar av eosin.

Vad betyder och hur uttalas eosin

Eosin uttalas eos|in [-i´n] och är ett substantiv -et -er.

Eosin betyder:

Ordformer av eosin

Singular

eosin
obestämd grundform
eosins
obestämd genitiv
eosinet
bestämd grundform
eosinets
bestämd genitiv

Plural

eosiner
obestämd grundform
eosiners
obestämd genitiv
eosinerna
bestämd grundform
eosinernas
bestämd genitiv

Eosin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet eosin

  1. Studerar man ett ofärgat vävnadspreparat ser man inte mycket. Det finns flera olika färgningsmetoder, vilken man väljer är beroende av vad man vill studera och vilken vävnadstyp det är man undersöker. Rutinfärgning i de flesta länder idag är den så kallade HE-färgningen (hematoxylin-eosin), där cellkärnan färgas lilablå och cytoplasman färgas rödrosa. Färgningen ger en bra överblick av vävnaden. För att studera kollagen eller bindväv används ofta van Gieson-färgning där tre olika ämnen ingår: syrafuksin, pikrinsyra och hematoxylin. (källa)
  2. Naftalen är ett viktigt utgångsmaterial för framställning av en rad kemiska föreningar, som används för tillverkning av tjärfärgämnen, ftaleinfärgämnen (eosin) och konstgjord indigo. Genom hydrering bildas de två tekniskt viktiga produkterna dekalin och tetralin. (källa)
  3. Eosin, tetrabromfluorescein, är ett salt som, då det löses upp i vatten, bildar röda kristaller med en blåaktig nyans. Ämnet är lättlösligt i vatten, men svårlösligt i alkohol. Det tillhör gruppen fluoronfärgämnen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.