Euro Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder euro, varianter, uttal och böjningar av euro

Euro synonym, annat ord för euro, vad betyder euro, förklaring, uttal och böjningar av euro.

Vad betyder och hur uttalas euro

Euro uttalas euro [ev´ro el. eu´ro] och är ett substantiv -n; pl. euro.

Euro betyder:

Ordformer av euro

Singular

euro
obestämd grundform
euros
obestämd genitiv
euron
bestämd grundform
eurons
bestämd genitiv

Plural

euro
obestämd grundform
euros
obestämd genitiv
eurona
bestämd grundform
euronas
bestämd genitiv

Euro är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Euro på Engelska

  • euro

Hur används ordet euro

  1. Gondoljärerna känns lätt igen på sina hattar, randiga tröjor och mörka byxor. De finns utspridda över stora delar av staden, men främst i de centrala delarna där de flesta turisterna rör sig. Att åka gondol är en av Venedigs största turistattraktioner. Det finns sällan fasta priser för att åka gondol, utan man kommer muntligen överens med gondoljären om ett pris. Ett riktmärke kan vara att en tur på ca 40 minuter kostar 80 Euro (juli 2011), men det är inte ovanligt att gondoljärens utgångspris ligger betydligt högre. Man kan även välja att åka på lite längre turer för att se mer av staden, men då kostar det ca 120 - 200 Euro. (källa)
  2. Hårdvaluta är valuta med säkert värde. Inflationen är liten, och omsättningen är hög. Till hårdvaluta har bland annat USA-dollar, euro och schweizerfrancs räknats. Motsatsen till hårdvaluta kallas mjukvaluta. (källa)
  3. I Irland infördes 23 juli 2009 en lag mot hädelse. En person kan anklagas för att ha publicerat eller yttrat något blasfemiskt. Kan inte den anklagade genom omvänd bevisbörda visa att "en förnuftig person skulle finna genuint litterärt, konstnärligt, politiskt, vetenskapligt, eller akademiskt värde i den sak som berörs av brottet" och sedan fälls i domstol, döms den åtalade till böter upp till ett belopp av 25 000 euro. (källa)
  4. Fram till 2012 hade Finland en skatteprocent på 28% för kapitalinkomst, men från 2012 framåt delades kapitalinkomst in i två grupper. Mellan 2012 och 2013 hade de som förtjänar under 50 000 euro en skatteprocent på 30 % och de som förtjänar över 50 000€ betalar 32 %. År 2014 sänktes gränsen till 40 000 euro för den högre skatteprocenten. (källa)
  5. I december 2012 utdömde EU-kommissionen totalt 1,47 miljarder euro (12,7 miljarder kronor) i böter till sex bildrörstillverkare, som medverkat i en kartell för att hålla lönsamheten uppe genom att minska konkurrensen och fördröja övergången till platta skärmar. Kartellen ska ha bildats 1996 och avslöjats 2007. Philips dömdes att betala 313,4 miljoner euro, LG Electronics 295,6 miljoner euro, Panasonic 157,6 miljoner, Samsung 150,8 miljoner, Toshiba 28 miljoner euro, Technicolor 38,6 miljoner euro. (källa)
  6. Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk rapporterar att det typiska priset för kokain i slutledet varierar mellan 50 och 75 euro per gram i de flesta europeiska länder. Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning uppger att priset i Sverige var runt 800 kr per gram 2007. (källa)
  7. Italienskan Soile Lautsi förde talan mot den italienska bestämmelsen i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (Europadomstolen) i Strasbourg 2009. Hon menade att hennes barn måste gå i en offentlig skola i norra Italien med krucifix i vartenda rum, men att Jesusbilderna stred mot hennes rätt att ge sina barn en sekulär uppfostran. Domstolen gick på Lautsis linje i sitt domslut i början av november 2009. Domstolen skrev att ehuru krucifixen kunde upplevas som ett stöd för troende kristna elever, kunde krucifixen uppfattas som stötande av elever som utövar andra religioner eller är ateister. Lautsi tilldömdes ett skadestånd på 5 000 euro. (källa)
  8. År 1999 blev euro Luxemburgs valuta. (källa)
  9. Miljardär är en person som har en nettoförmögenhet på minst en miljard kronor, dollar, euro, pund eller annan valuta. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.