Exil Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder exil, varianter, uttal och böjningar av exil

Exil synonym, annat ord för exil, vad betyder exil, förklaring, uttal och böjningar av exil.

Synonymer till exil

Vad betyder och hur uttalas exil

Exil uttalas ex|il [-i´l] och är ett substantiv -en.

Exil betyder:

Ordformer av exil

Singular

exil
obestämd grundform
exils
obestämd genitiv
exilen
bestämd grundform
exilens
bestämd genitiv

Exil är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Exil på Engelska

  • exile - exile government, go into exile, live in exile

Hur används ordet exil

  1. Segling har använts för transport på floder, sjöar och hav sedan förhistorisk tid. Även om det är omöjligt att säga när och var man för första gången tävlade i segling så har troligen den moderna kappseglingen sitt ursprung i 1600-talets Nederländerna. Det engelska ordet för nöjessegling, yachting, kommer troligen från holländskans jaght, en snabb typ av segelbåt. Sporten togs till England under mitten av 1600-talet av kung Charles II efter hans exil i Holland. I England utvecklades snart segelbåtar som var specialbyggda för tävling. Internationell kappsegling tog fart i och med America’s Cup 1851 när den amerikanska båten America vann en tävling i England och tog hem en pokal därifrån som sedan låg till grunden för årligen återkommande seglingar. (wikipedia.org)
  2. Under 2000-talet har krav på utökat självstyre motarbetats av den spanska regeringen. Under 2010-talet har regionen styrts av politiker med full separation från Spanien som mål, och stärkta av flera lokala folkomröstningar (alla olagligförklarade av Spanien) utropades 27 oktober 2017 den oavhängiga Katalanska republiken. Som en direkt följd fick den spanska regeringen mandat att avsätta regionens ledande politiker från sina poster, och direktstyre från Madrid infördes. Flera politiker kopplade till självständighetsförklaringen häktades, och ett nyval utlystes till Kataloniens parlament. Vid valet den 21 december 2017 skedde inga avgörande förändringar av styrkeförhållandena, samtidigt som den av Spanien avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont befinner sig i politisk exil. (wikipedia.org)
  3. Exil, latin: exsilium, eller landsflykt avser förhållandet att en person (exilanten) bor utanför sitt eget land, men utan att ha släppt sin identifikation med landet. (wikipedia.org)
  4. Jungfru Maria skulle därmed inte vara Gudaföderska (grekiska Theotokos) utan enbart Kristusföderska (grekiska Christotokos). Denna lära fördömdes på konciliet i Efesos 431 och Nestorios slutade sina dagar i egyptisk exil. (wikipedia.org)
  5. Även i Storbritannien utvecklades ridkonsten. Dock kunde inflytandet begränsas till enbart en person, William Cavendish (1592-1676) som var en hertig av Newcastle och kavallerichef. Under sin exil i Antwerpen 1658 skrev han och publicerade en bok inom ridkonsten som sedan utökades ytterligare år 1667, när han återkom till England. De båda böckerna lovordades av den franske mästerryttaren de la Guérinière. (wikipedia.org)
  6. Judarna flyttade från den romerska provinsen Judeea, som ungefär omfattar dagens Israel, och de bytte namn på området till Palestina. De fördrivna judarnas tillvaro i exil kallas för den "judiska diasporan" och judiska minoriteter uppstod i hela den kända världen. Snart infördes frasen "Nästa år i Jerusalem" i den judiska liturgin och frasen har avslutat påskens högtidsmåltid Seder, samt Jom kippurs avslutande böner sedan medeltiden. (wikipedia.org)
  7. Konstantin Stanislavskij skapade ett system för att gestalta psykologiskt trovärdiga rollfigurer. Av Stanislavskij egna elever är Michail Tjechov, den mest framstående teoretikern (ej att förväxlas med sin farbror, dramatikern Anton Tjechov). Tjechov levde senare i exil i USA och kom att påverka den amerikanska skådespelarutbildningen och Hollywoods utveckling. (wikipedia.org)
  8. I den autonoma regionen Tibet var 92,77 % av befolkningen tibetaner år 2000, även om andelen sjunker på grund av invandringen från hankinesiska områden. I Qinghai var andelen tibetaner 22,53 %, i Gansu 1,76 % och i Sichuan 1,54 %. Flertalet av tibetanerna bekänner sig till tibetansk buddhism. Många tibetaner lever i Tibet och i Himalaya. Runt 130 000 tibetaner lever i exil, de flesta i Nepal, Indien och Bhutan. (wikipedia.org)
  9. Efter Franska imperiets fall blev Chateaubriand anhängare till huset Bourbon, följde dem i exil till Gent under de hundra dagarna, och blev pär av Frankrike 1815. Hans kritik mot kung Ludvig XVIII av Frankrike efter att Chambre introuvable upplöstes, fick till följd att han degraderades, och snart gick han med i den ultramonarkistiska grupp som stödde den framtida Karl X av Frankrike. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: