Exkrementer Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder exkrementer, varianter, uttal och böjningar av exkrementer

Exkrementer synonym, annat ord för exkrementer, vad betyder exkrementer, förklaring, uttal och böjningar av exkrementer.

Synonymer till exkrementer

Hur används ordet exkrementer

  1. Alla folk som var eller är bosatta i Anderna använde laman som husdjur. Arten var främst ett lastdjur då inget annat djur från Sydamerika blev domesticerat för detta syfte. Laman har en mycket mjuk päls som bland annat används till kläder, men alpackans ull anses som mera värdefull. Indianerna använde köttet som mat, huden som läder, fettet som grundämne för levande ljus och djurets exkrementer som bränsle. För inkafolkets status som civilisation var laman mycket betydande. När spanska nybyggare anlände till regionen fanns omkring 10 miljoner lamadjur hos inkafolket. Sedan dess tappade den allt mer i betydelse på grund av hästens och fårets införande. (källa)
  2. Ordet betyder även "avskräde" eller avfall. Ursprungligen kommer ordet ur likalydande fornsvenska skarn, som betyder "något som avskilts". Det har möjligen sin rot i grekiska σκῶρ (genitiv σκατός), med betydelsen exkrementer. I äldre svenska har ordet i överförd bemärkelse även haft betydelsen prostituerad. (källa)
  3. Sveriges största barkborre är jättebastborren, som kan bli upp till nio millimeter lång. Dess larver håller till i en gemensam håla i barken på friska granar. På barken uppstår då en klump bestående av kåda och exkrementer och med en öppning genom barken. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.