Försegla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder försegla, varianter, uttal och böjningar av försegla

Försegla synonym, annat ord för försegla, vad betyder försegla, förklaring, uttal och böjningar av försegla.

Synonymer till försegla

Vad betyder och hur uttalas försegla

Försegla uttalas för|segla och är ett verb -de.

Försegla betyder:

Ordformer av försegla

Aktiv

försegla
infinitiv
förseglar
presens
förseglade
preteritum
förseglat
supinum
förseglande
presens particip
försegla
imperativ

Passiv

förseglas
infinitiv
förseglas
presens
förseglades
preteritum
förseglats
supinum

Perfekt particip

förseglad en
~ + subst.
förseglat ett
~ + subst.
förseglade den/det/de
~ + subst.

Försegla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Försegla på Engelska

  • seal - the envelope is already sealed

Hur används ordet försegla

  1. Först på 1920-talet kom Leskov i Ryssland och i Västeuropa att röna verklig uppskattning för sina verk. I svensk översättning utkom 1928 novellsamlingen Den förseglade ängeln och 1929 Den förtrollade vandringsmannen. (källa)
  2. En isolerruta, även förseglad ruta eller flerglasruta, är en glasningsenhet bestående av två eller flera planglasskivor med ett visst inbördes avstånd. Dessa är sammanfogade vid kanten så att utrymmet mellan glasskivorna blir helt avstängt från den omgivande atmosfären. En förseglad ruta bestående av två glas kallas tvåglasisolerruta och en ruta bestående av tre glas kallas treglasisolerruta. (källa)
  3. Julklappar brukar vara inslagna i present-/julklappspapper som är enfärgat eller bär allehanda jul- alternativt vintermotiv. Förr förseglades julklappar med sigillack och bar ibland en vers eller ett julklappsrim. Nu för tiden används oftast tejp samtidigt som verser och julrim blivit mindre vanligt. En julklapp kan dekoreras med presentsnöre och en juletikett som avslöjar vem som är mottagare och givare. (källa)
  4. "Den som, utan att fall är för handen som i 8 § sägs, olovligen bryter brev eller telegram eller eljest bereder sig tillgång till något som förvaras förseglat eller under lås eller eljest tillslutet, dömes för intrång i förvar till böter eller fängelse i högst två år.". (källa)
  5. Korkskruv är ett köksredskap som används för att öppna flaskor som förseglats med kork, vanligtvis vinflaskor. Korken sitter stadigt fast i flasköppningen och kan kräva ansträngning att få upp. Det finns många modeller av korkskruven, från den enklaste till sådana med hävstänger till öppnare som drivs med en övertrycksprincip. (källa)
  6. Värdetransport är en tjänst som innehåller momentet transport av försäkringsbara värdeföremål. Dessa sker i de flesta fall med ett fordon (tåg, bil, etc.) som transporterar värdesaker, men kan även vid kortare distanser från punkt A till B vara till fots med speciella förseglade och skyddade väskor. Vid transport i fordon så är fordonen ofta skåpbilar som är specialbyggda med extra tjockt stål och i princip är byggda som rullande kassaskåp. En modernare säkerhetslösning är mer eller mindre vanliga fordon försedda med säkerhetssystem som förstör kontanterna vid otillbörlig hantering. Denna verksamhet hanteras av auktoriserade bevakningsföretag. Det är lätt att känna igen en värdetransport då fordonen dels har ett utseende som avviker något från vanliga skåpbilar, dels nästan alltid målade i väktarbolagens färger. De brukar därför vara mycket iögonfallande. (källa)
  7. Moderna ampuller används för det mesta till att innehålla medicinska lösningar eller kemikalier med hög renhet som måste skyddas från luft. De är hermetiskt förseglade, vilket betyder att man smälter toppen av ampullen med en öppen låga. (källa)
  8. Av naturliga skäl har många bergrum varit sekretessbelagda, men i och med det kalla krigets slut har bergrum både i Sverige och andra länder öppnats för allmänheten, omvandlats för civila ändamål eller tömts och förseglats. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.