Fal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fal, varianter, uttal och böjningar av fal

Fal synonym, annat ord för fal, vad betyder fal, förklaring, uttal och böjningar av fal.

Synonym till fal

Vad betyder och hur uttalas fal

Fal uttalas fal och är ett adjektiv -t -a.

Fal betyder:

Ordformer av fal

Böjning (i positiv) fal en ~ + subst. falt ett ~ + subst. fala den/det/de ~ + subst.

Fal är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet fal

  1. Bakom Parsifals namn döljer sig djupsinniga tolkningar. I den ursprungliga franska källan (Chrétien de Troyes på 1100-talet) hette han Parceval ("den som färdas genom dalen"), vilket syftar på hjältens långa vandringar och irrfärder. I början av 1200-talet övertog även Wolfram von Eschenbach den här namnformen, som hos honom blev Parzival. Under två årtionden höll sig Wagner till den här stavningen, men beslöt sig sedan 1877 för Parsifal. Att begreppet den rene dåren förekommer i Wagners text kan spåras till Joseph von Görres, som i en utgåva av Lohengrin-legenden från 1813 ger en felaktig etymologi, där han härleder Parsifal till arabiska orden fal (dåren) och parséh (ren). Senare forskning (W Golter, 1891) härleder Parsifal till de galliska orden per gedur – "sökande efter skålen" som blev Perceval, Parzival och Parsifal. (källa)
  2. Detta gör att Kalle super sig fram genom olika barer och återgår sedan till Maria Albertina som seglar bort över haven. Vid ett uppehåll i en hamn råkar han sätta kapten Sjögren i klistret genom att en samvetslös bartender på Grand Hotell lurar honom att skriva ett friarbrev på grekiska, som i själva verket är ett äktenskapslöfte undertecknat av fartygets kapten. Allt för att sedan kunna idka utpressning. Eftersom polisen därigenom är ute efter honom flyr han vidare till Libertad för att där åter ansluta till Maria Albertina. Men där blir han ilurad knockoutdroppar av den fala Juanita och shanghajas av ett smugglarband lett av "Söderhavsskräcken". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.