Familjedrama Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder familjedrama, varianter, uttal och böjningar av familjedrama

Familjedrama synonym, annat ord för familjedrama, vad betyder familjedrama, förklaring, uttal och böjningar av familjedrama.

Vad betyder och hur uttalas familjedrama

Familjedrama uttalas fam|ilje|drama och är ett substantiv.

Ordformer av familjedrama

Singular

familjedrama
obestämd grundform
familjedramas
obestämd genitiv
familjedramat
bestämd grundform
familjedramats
bestämd genitiv

Plural

familjedramer
obestämd grundform
familjedramers
obestämd genitiv
familjedramerna
bestämd grundform
familjedramernas
bestämd genitiv

Familjedrama är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet familjedrama

  1. Det finns tre huvudkategorier av kabukipjäser: jidai-mono (時代物), historiska, eller pre-Sengoku-periodenberättelser, sewa-mono (世話物), borgerliga familjedramer, eller post-Sengoku-berättelser, och shosagoto (所作事), dansstycken. (källa)
  2. Filmkritikern Michiko Kakutani pekade på att Fanny och Alexander delar samma teman, med äktenskaps- och familjedrama, som tre av Bergmans andra filmer: Törst (1949), Scener ur ett äktenskap (1973) och Ur marionetternas liv (1980). Filmvetaren Linda Haverty menade att hon överraskades av att Bergman använde sig av fantasielement som vålnader och telepati i denna berättelse som i övrigt har formen av en bildningsroman, eftersom de avviker från den psykologisk skräcken i hans tidigare filmer under 1960- och 1970-talen. Professor Frank Gado argumenterade i sin bok The Passion of Ingmar Bergman från 1986 att Fanny och Alexander "egentligen är två filmer, som utöver att de skildrar samma familjemedlemmar består av vitt skilda delar. Den glöd som värmde publiken strålar endast från ett yttre skikt, men dess kärna är precis lika kylig som Bergmans andra filmer". (källa)
  3. Mikio Naruse (成瀬 巳喜男), född 20 augusti 1905 i Tokyo, död 2 juli 1969, var en japansk filmskapare. Han slog igenom i slutet av stumfilmstiden och utmärkte sig med avskalade familjedramer med kvinnliga huvudroller. Ett återkommande tema är samverkan mellan det traditionella samhället och det moderna, ofta med pessimistiska undertoner. Han filmatiserade ett flertal romaner av författarinnan Fumiko Hayashi. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.