Familjeidyll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder familjeidyll, varianter, uttal och böjningar av familjeidyll

Familjeidyll synonym, annat ord för familjeidyll, vad betyder familjeidyll, förklaring, uttal och böjningar av familjeidyll.

Vad betyder och hur uttalas familjeidyll

Familjeidyll uttalas fam|ilje|idyll och är ett substantiv.

Ordformer av familjeidyll

Singular

familjeidyll
obestämd grundform
familjeidylls
obestämd genitiv
familjeidyllen
bestämd grundform
familjeidyllens
bestämd genitiv

Plural

familjeidyller
obestämd grundform
familjeidyllers
obestämd genitiv
familjeidyllerna
bestämd grundform
familjeidyllernas
bestämd genitiv

Familjeidyll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet familjeidyll

  1. Martin Bormanns privata korrespondens med sin fru, januari 1943 till april 1945. Brevväxlingen mellan Martin Bormann, nazistpartiets kanslichef och Hitlers privatsekreterare, och hans fru Gerda under krigets sista år uppvisar en blandning av familjeidyll, sentimentalitet, hänsynslöshet och nazistisk mystik. Breven kastar också ett visst ljus över personer i partiets inre krets. (källa)
  2. Serien handlar om syskonen Ebba och Didrik Reng, nio och tolv år, bosatta i ett litet samhälle vid havet. Utåt sett lever de i en verklig familjeidyll, men innanför hemmets väggar råder en djup splittring. Båda barnen väljer att söka bekräftelse från andra håll. Didrik, avgudad av klasskamraten Tova, finner kärleken i den 23-åriga Yrla som kommer till samhället. Ebba slits mellan sin trogne kompis Philip och Mårten, en kille med förmögna föräldrar, som hon lär känna av en slump. Det blir inte lättare när det visar sig att pappa Fredrik är otrogen. (källa)
  3. Helan och Halvan i Familjeidyll (engelska: Brats) är en amerikansk komedifilm med Helan och Halvan från 1930 regisserad av James Parrott. (källa)
  4. Avenarius tvingades för sin utkomst söka sig in på ämbetsmannabanan, där han förblev. Under inflytande av Ivan Turgenjevs "Fäder och söner" skrev Avenarius 1860 berättelsen "En familjeidyll", som på sin tid väckte stor förbittring för den skärpa, varmed hela den samtida realistiska litteraturen angreps. Sin främsta betydelse hade han genom utgivning av goda barnböcker, i vilka ryska folksagor framställas populärt med pedagogiskt syfte. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.