Fender Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fender, varianter, uttal och böjningar av fender

Fender synonym, annat ord för fender, vad betyder fender, förklaring, uttal och böjningar av fender.

Vad betyder och hur uttalas fender

Fender uttalas fender och är ett substantiv -n fendrar.

Fender betyder:

Ordformer av fender

Singular

fender
obestämd grundform
fenders
obestämd genitiv
fendern
bestämd grundform
fenderns
bestämd genitiv

Plural

fendrar
obestämd grundform
fendrars
obestämd genitiv
fendrarna
bestämd grundform
fendrarnas
bestämd genitiv

Fender är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fender

  1. Dessa båttyper är lätta, lättmanövrerade, lastdryga och med relativt små motorer gör de god fart i vattnet med låg bränsleförbrukning, särskilt de båtar som har en V-formad botten och RIB-båtarna har lågt vattenmotstånd. Man behöver aldrig fendra av en gummibåt, då den är en fender i sig själv. Båttypen är oöm, men kan få en punktering, därför har båttypen ännu inte blivit populär hos sportfiskarna. Då gummibåtarna blivit populära under de senaste åren har de också blivit stöldbegärliga. (wikipedia.org)
  2. Den första elbasen konstruerades av Audiovox på 1930-talet. Märket Fender tillhör de ledande, tillsammans med bland annat Yamaha, Ibanez, Rickenbacker och Warwick. En känd svensk tillverkare var Hagström. Den första massproducerade elbasen konstruerades av Fender, och kallades Fender Precision bass för att den hade band, nu kunde även basisten "spela med precision". För nybörjare går det förstås betydligt snabbare att lära sig att skapa välklingande ljud på ett instrument med band, vilket har underlättat utvecklingen av en stor mängd musikgrupper sedan 1950-talet. (wikipedia.org)
  3. Det finns flera olika sätt att konstruera dragstången. Det vanligaste är att en rund metallstång placeras i ett krökt spår inuti halsen (se figur ovan). Stången fästs i sin ena ände och är i den andra fäst i en justerbar mutter med vilken man kan öka eller minska spänningen i stången. Ju mer spänd stången blir, desto mer vill den räta ut sig och tvingar därigenom det krökta spåret i halsen att också räta ut sig vilket får till följ att halsen kröks. Denna typ av dragstång kan (under tillverkningsprocessen) monteras från strängsidan och ligger då osynlig i halsen, eller från halsens baksida där den då ofta täcks av en remsa trä av avvikande färg från halsen i övrigt (Förekommer t.ex. på gitarrer av märket Fender). (wikipedia.org)
  4. Fender (båtutrustning) – ett föremål som hängs utefter båtens skrov för att förhindra skador (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.