Fika Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fika, varianter, uttal och böjningar av fika

Fika synonym, annat ord för fika, vad betyder fika, förklaring, uttal och böjningar av fika.

Synonym till fika

Hittade 2 varianter av ordet fika:

Vad betyder och hur uttalas fika

Fika uttalas fika och är ett substantiv -t el. -n.

Fika betyder:

Ordformer av fika

Singular

fika
obestämd grundform
fikas
obestämd genitiv
fikat
bestämd grundform
fikats
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

fika
obestämd grundform
fikas
obestämd genitiv
fikan
bestämd grundform
fikans
bestämd genitiv

Fika1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas fika

Fika uttalas fika och är ett verb -de   dricka kaffe  fika efter ivrigt trakta efter.

Ordformer av fika

Aktiv

fika
infinitiv
fikar
presens
fikade
preteritum
fikat
supinum
fikande
presens particip
fika
imperativ

Passiv

fikas
infinitiv
fikas
presens
fikades
preteritum
fikats
supinum

Fika2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Fika på Engelska

 • coffee - coffee break
 • drink coffee

Hur används ordet fika

 1. SPELA BRÄDSPEL – OCH FIKA. (källa)
 2. Ett internetkafé (även stavat internetcafé) är ett ställe där man kan hyra en dator under en viss tid. Man får tillgång till Internet och i vissa fall även spel och skrivare etc. Man betalar antingen genom att köpa en upplåsningskod till datorn som gäller en viss tid eller så betalar man för den använda tiden när man är färdig. På många internetkaféer kan man även fika. (källa)
 3. Klenäter bakas av en elastisk deg med ägg och mjöl som basingredienser. Den smaksätts ofta med cognac och/eller citron och förvaras svalt flera timmar. Degen kavlas sedan tunn, sporras och formas till figurer. Själva tillagningen sker genom fritering och klenäterna kan sedan beströs med socker eller kanel. Klenäter kan serveras naturella till fika, alternativt som dessert med sylt och vispad grädde. (källa)
 4. Kyrkkaffe innebär vanligen en stunds kaffedrickande (så kallad fika) med samvaro och gemenskap, som äger rum efter i första hand söndagens gudstjänst, alternativt under en paus mitt i gudstjänsten, eller eventuellt före gudstjänsten. (källa)
 5. Bakluckeloppis, fynda och fika i Norrskedika, av Linn Kirkegaard i Upsala Nya Tidning, bilagan Sommarjuni, sidan. 7, 27 juni 2006. (källa)
 6. Sparande för framtiden är vanligt bland både flickor och pojkar som får vecko- eller månadspeng. Det vanligaste inköpet för pengarna som spenderas är godis, vilket ungefär hälften av barnen lägger delar av pengarna på. Förutom godis konsumerar flickor främst kläder och smink, fika/snabbmat och glass/frukt för vecko-/månadspengarna, medan pojkar främst konsumerar TV/datorspel. (källa)
 7. fika - kaffedrickande (ombildning, så kallad backslang). (källa)
 8. Inom sport är det på pressläktaren kutym att bjuda på lättare förtäring eller fika. (källa)
 9. Seniorboende är en boendeform för personer som är eller kommer att bli pensionärer inom en snar framtid. På ett seniorboende ordnas ofta gemensamma aktiviteter såsom exempelvis bridgekvällar, snickarkurser, studiecirklar eller bara gemensamt fika. Det är ofta bostadsrättsföreningar som bildar seniorboende. (källa)
 10. Interreligiösa rådet i Botkyrka, Interreligiös fredsantologi: Fika för fred. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.