Filmscen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmscen, varianter, uttal och böjningar av filmscen

Filmscen synonym, annat ord för filmscen, vad betyder filmscen, förklaring, uttal och böjningar av filmscen.

Vad betyder och hur uttalas filmscen

Filmscen uttalas film|scen och är ett substantiv.

Ordformer av filmscen

Singular

filmscen
obestämd grundform
filmscens
obestämd genitiv
filmscenen
bestämd grundform
filmscenens
bestämd genitiv

Plural

filmscener
obestämd grundform
filmsceners
obestämd genitiv
filmscenerna
bestämd grundform
filmscenernas
bestämd genitiv

Filmscen är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Filmscen på Engelska

  • movie scene

Hur används ordet filmscen

  1. Jack Donovan Foley , född 12 april 1891 i New York, död 9 november 1967 i Los Angeles var en amerikansk filmpionjär. Han var drivande i tekniken att ge film vardagliga ljudtillägg genom att skapa ljudet i realtid till uppspelade filmscener. Tekniken kallas Foley, på svenska även tramp, och i amerikansk film kallas utövarna Foley artists, ungefär "foleykonstnärer". (källa)
  2. En berömd filmscen härifrån är den när huvudpersonerna i Richard Linklaters independentfilm Bara en natt (1995) ringer upp sina bästa vänner på låtsas. De sitter mitt emot varandra vid ett av borden och berättar indirekt hur de upplever varandra genom att låta den andre låtsas vara deras bästa vän. (källa)
  3. Hösten 2014 hade dokumentärfilmen Jag är inte beredd att dö än premiär på bio. Filmen, som regisserats av Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm, är ett 75 minuter långt personporträtt där Lalehs musik, bakgrund, relation till sin mamma (som gick bort hösten 2013) och tankar kring liv och skapande tar stor plats. Filmscenerna är inspelade under två års tid. (källa)
  4. Pesci har gjort så skilda rollprestationer som maniska gangsterkaraktärer i till exempel Maffiabröder (1990) (som han för övrigt fick en Oscar för bästa manliga biroll för) och Casino (1995), och komiska roller som sidekick i Dödligt vapen 2, 3 och 4 (1989, 1992 resp. 1998) och som klantig inbrottstjuv i Ensam hemma (1990) samt Ensam Hemma 2 - Vilse i New York (1992). Pesci drog sig tillbaka från filmscenen 1999 för att satsa på en musikkarriär men gjorde comeback i filmen Den innersta kretsen 2006. (källa)
  5. Knivströmbrytaren har i vissa filmscener fått en central roll. Exempel på det är filmer som "Frankenstein och "Det våras för Frankenstein". (källa)
  6. Med Zigenarnas tid (Dom za vesanje, 1989) började Kusturica finna sitt speciella filmspråk. Han började bland annat experimentera med magisk realism, re-makes av kända filmscener och användandet av musik och amatörskådespelare. Filmen fick regipriset i Cannes, och Kusturicas rykte spred sig nu bland kritiker och cineaster världen över. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.