Filmsnutt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder filmsnutt, varianter, uttal och böjningar av filmsnutt

Filmsnutt synonym, annat ord för filmsnutt, vad betyder filmsnutt, förklaring, uttal och böjningar av filmsnutt.

Synonym till filmsnutt

Vad betyder och hur uttalas filmsnutt

Filmsnutt uttalas film|snutt och är ett substantiv.

Filmsnutt betyder:

Ordformer av filmsnutt

Singular

filmsnutt
obestämd grundform
filmsnutts
obestämd genitiv
filmsnutten
bestämd grundform
filmsnuttens
bestämd genitiv

Plural

filmsnuttar
obestämd grundform
filmsnuttars
obestämd genitiv
filmsnuttarna
bestämd grundform
filmsnuttarnas
bestämd genitiv

Filmsnutt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet filmsnutt

  1. "Brusreduktionen" åstadkoms genom att försökspersonens ögon täcks med halva pingisbollar (för att ta bort alla synintryck) samtidigt som han eller hon får ett par hörlurar där så kallat vitt brus kontinuerligt spelas upp (för att ta bort alla hörselintryck). Personen får sedan sitta så mjukt och bekvämt som möjligt och slappna av. På en annan plats visas samtidigt en slumpmässigt vald bild eller filmsnutt för en person som agerar "sändare" och försökspersonen ombeds att genom telepati försöka "se" vad sändaren tittar på för något. Efter detta får mottagaren se fyra bilder/filmsnuttar och avgöra vilken som sändaren såg. Experimenten bör vara utformade på ett sådant sätt att varken mottagaren, domarna eller försöksledarna vet vilken bild/film som visades för sändaren innan domarna är klara med sin bedömning. (källa)
  2. Den mest kända olyckan är då luftskeppet Hindenburg brann 1937. Hindenburg, världens just då största zeppelinare, förstördes då det anlänt till Lakehurst i New Jersey. Troligen träffades det av en blixt som antände vätgasen (35 döda). Händelsen filmades och reportern som kommenterade började gråta, vilket nog bidragit till att denna filmsnutt blivit ett av de mest uppmärksammade och mest sedda katastrofdokumenten. Mest anmärkningsvärt är att många passagerare överlevde. Numera används uteslutande helium, vilket ger något sämre lyftförmåga, eftersom helium är något tyngre än väte, men som är helt säkert. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.