Fiolspel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fiolspel, varianter, uttal och böjningar av fiolspel

Fiolspel synonym, annat ord för fiolspel, vad betyder fiolspel, förklaring, uttal och böjningar av fiolspel.

Vad betyder och hur uttalas fiolspel

Fiolspel uttalas fiol|spel och är ett substantiv.

Ordformer av fiolspel

Singular

fiolspel
obestämd grundform
fiolspels
obestämd genitiv
fiolspelet
bestämd grundform
fiolspelets
bestämd genitiv

Plural

fiolspel
obestämd grundform
fiolspels
obestämd genitiv
fiolspelen
bestämd grundform
fiolspelens
bestämd genitiv

Fiolspel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fiolspel på Engelska

  • fiddle

Hur används ordet fiolspel

  1. I Skåne berättas det att Näcken var ouppnådd mästare i fiolspel. Han var villig att lära ut konsten till människorna, vilket för dem medförde en stor risk, eftersom de därefter kom att hamna i ett mystiskt beroende av övernaturliga krafter. En speleman som lärt sig av Näcken, kunde vid spelandet av dansmusik bli så trollbunden av en mystisk kraft, att han spelade tills han miste förståndet. Men det var lika förtrollande för de som dansade, som inte heller kunde sluta. Förtrollningen kunde bara brytas om någon av de inblandade förstörde fiolen exempelvis genom att skära av strängarna.[källa behövs] (wikipedia.org)
  2. I de flesta avseenden spelas altfiol på samma sätt som fiol. Avstånden på greppbrädan är dock påtagligt större på grund av att strängarna är längre. Dessutom används en något tyngre och aningen grövre stråke. Jämfört med fiolspel krävs ett spelsätt med mer tyngd (dock ej tryck) för att uppnå god altfiolklang, som kännetecknas av en fyllig ton. Spel i höga lägen kan vara krävande på grund av att spelarens vänsterarm måste sträckas runt den stora instrumentkroppen. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.