Flod Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flod, varianter, uttal och böjningar av flod

Flod synonym, annat ord för flod, vad betyder flod, förklaring, uttal och böjningar av flod.

Synonymer till flod

Andra språk

Flod på Engelska

 • river - river designated as a border (boundary), river boat
 • flood - flood of books, tidal wave, torrent, deluge, flood, deluge, ebb and flood (tide)

Hur används ordet flod

 1. En hamn (symbol ⚓) är ett område vid hav, sjö eller flod som erbjuder ett naturligt eller konstgjort skydd mot vågor eller tidvatten för ankrande fartyg. Den är vanligen byggd så att båtarna kan placeras så att det är lätt att flytta varor och personer mellan båt och land. En stad som har hamn kallas inom sjöfarten för hamnstad. (källa)
 2. Hansestäder (i äldre handlingar ofta bara "städerna") var alla nordtyska handelsstäder, vilka direkt eller indirekt deltog i den tyska utrikeshandeln på Nord- och Östersjön, alltså inte bara de omedelbart vid sjön belägna, utan även många städer långt inne i landet, om de var av betydelse för varuhandeln utmed de stora flod- och landsvägarna till Nord- och Östersjön. Till Hansan hörde däremot inte sådana städer, som drev handel endast med varor, som omsattes bara inom Tyska rikets gränser eller som drev handel med utlandet annorlunda än sjöledes. (källa)
 3. EF - Ebb och Flod - behållaren med dött medium (därötterna finns i) fylls regelbundet med näringslösning (flod), som sedan rinner tillbaks (ebb) till vätskebehållaren i avvaktan på nästa flod-period. (källa)
 4. Ebb är den tidsperiod då havsvattnet drar sig tillbaka från kusten och vattennivån sjunker tills lågvatten uppnås. Därefter följer flod, då vattnet stiger tills högvatten uppnås, varefter förloppet upprepar sig. Ibland kallas lågvatten ebb och högvatten flod. Tidvattenhöjden är skillnaden mellan lågvatten och högvatten. (källa)
 5. Ibër, en flod i Kosovo, Montenegro och Serbien. (källa)
 6. I USA fanns en tågfärja som trafikerade en flod, med propeller både för och akter. När isen lade sig i floden, visade sig denna princip vara betydligt bättre för isbrytning än hamburgertypen med propeller endast i aktern. (källa)
 7. Kali (flod) – en biflod till Ganges. (källa)
 8. Kalkafloden – en liten flod i sydöstra Ukraina. (källa)
 9. Kall (flod) – en flod i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. (källa)
 10. En kanjon bildas genom att strömmande vatten, allt ifrån en flod till en å, eroderar ned berggrunden och bildar en dal där vattenflödet sedan flyter. Nivåskillnaderna i en kanjon kan uppgå till hundratals meter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.