Flotation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flotation, varianter, uttal och böjningar av flotation

Flotation synonym, annat ord för flotation, vad betyder flotation, förklaring, uttal och böjningar av flotation.

Vad betyder och hur uttalas flotation

Flotation uttalas flot|at|ion och är ett substantiv -en.

Flotation betyder:

Ordformer av flotation

Singular

flotation
obestämd grundform
flotations
obestämd genitiv
flotationen
bestämd grundform
flotationens
bestämd genitiv

Flotation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flotation

  1. Ytaktiva ämnen används i en lång rad tekniska tillämpningar och har olika namn beroende på område. Namnet beskriver dock inte deras molekyler och samma ytaktiva ämne kan ha olika användningsområden. Vid tekniska tillämpningar använder man oftast benämningarna tensider eller surfaktanter. Framförallt utnyttjas deras egenskaper i rengöringsmedel, emulgeringsmedel, vätmedel, flotationsmedel och dispersionsmedel. (källa)
  2. Sedimentering och flotation. (källa)
  3. Eftersom kolloider är för små för att kunna sedimentera eller flotera behöver de först koaguleras och sedan sammanfogas till flockar. Koagulering behövs eftersom partiklarna är lösta i vattnet, vid koaguleringen fälls de ut. De oorganiska partiklarna är alltid negativt laddade medan humus laddning beror av pH. Vid pH som råder i reningsprocessen är humus negativt laddat, därför måste en fällningskemikalie tillsättas. Fällningskemikalien är positivt laddad vilket gör att partiklarna och humusämnena neutraliseras och bildar till slut flockar. Efter att flockarna har bildats kan de användas i reningsmetoderna sedimentering eller flotation. Vilken typ av flockar som är att föredra beror på vilken reningsmetod som ska användas. (källa)
  4. Flotation är en kemisk process för att separera hydrofoba material från hydrofila, som används bland annat till att rena dricksvatten och anrikning av malm. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.