Flygblad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flygblad, varianter, uttal och böjningar av flygblad

Flygblad synonym, annat ord för flygblad, vad betyder flygblad, förklaring, uttal och böjningar av flygblad.

Synonym till flygblad

Vad betyder och hur uttalas flygblad

Flygblad uttalas flyg|blad och är ett substantiv.

Ordformer av flygblad

Singular

flygblad
obestämd grundform
flygblads
obestämd genitiv
flygbladet
bestämd grundform
flygbladets
bestämd genitiv

Plural

flygblad
obestämd grundform
flygblads
obestämd genitiv
flygbladen
bestämd grundform
flygbladens
bestämd genitiv

Flygblad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flygblad

  1. Ett nyhetsbrev är en regelbundet distribuerad publikation som allmänt sagt handlar om ett ämne som är av intresse för nyhetsbrevets prenumeranter. Tidningar och flygblad är exempel på nyhetsbrev. Elektroniska nyhetsbrev som distribueras via Internet till prenumerantens e-post är ett relativt nytt fenomen som snabbt fått ett brett erkännande, på samma sätt som e-post sakta men säkert blir mer populär än den traditionella brevkorrespondensen. (källa)
  2. Tryckfrihet innebärätt att trycka och sprida information och uppfattningar fritt i text, till exempel via böcker, internet, tidningar eller flygblad. Tryckfriheten innebär att medborgare och grupper inom landet får publicera alster utan att någon förhandsgranskning eller censur äger rum. Envar har också rätt att fritt distribuera producerade texter. (källa)
  3. De två aktionsgrupperna anordnade demonstrationer, uppvaktade såväl lokala politiker som regeringsledamöter, gav ut tidningar och flygblad, ordnade utställningar, anordnade offentliga möten och skrev tidningsartiklar. När Vägverkets arbetsplan var klar överklagades den till regeringen, som efter några månader hösten 1987 avslog samtliga överklaganden. (källa)
  4. Ordet broschyr används i vardagsspråket ofta för att beskriva reklam i pappersform, som är mer påkostad än ett flygblad. Reklamen kan vara för platser, evenemang, hotell, produkter, tjänster, med mera. Direktreklam och mässor är vanliga distributionssätt för att introducera en produkt eller tjänst. I hotell och andra ställen som lockar turister kan broschyrstånd finnas med broschyrer som kan föreslå besök till nöjesfält och andra resmål. (källa)
  5. Alltså skulle en intellektuell elit slåss för arbetarnas skull, och de skulle göra det genom underjordisk aktivitet, genom flygblad och agitation. (källa)
  6. Flygblad, flyer eller flajer är litet pappersblad med ett enkelt budskap. Budskapet är oftast kommersiell reklam eller politisk propaganda. Flygblad kan spridas ut för hand, men framförallt i krig har de spridits från flygplan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.