Flyktingkvot Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder flyktingkvot, varianter, uttal och böjningar av flyktingkvot

Flyktingkvot synonym, annat ord för flyktingkvot, vad betyder flyktingkvot, förklaring, uttal och böjningar av flyktingkvot.

Vad betyder och hur uttalas flyktingkvot

Flyktingkvot uttalas flykt|ing|kvot och är ett substantiv.

Ordformer av flyktingkvot

Singular

flyktingkvot
obestämd grundform
flyktingkvots
obestämd genitiv
flyktingkvoten
bestämd grundform
flyktingkvotens
bestämd genitiv

Plural

flyktingkvoter
obestämd grundform
flyktingkvoters
obestämd genitiv
flyktingkvoterna
bestämd grundform
flyktingkvoternas
bestämd genitiv

Flyktingkvot är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet flyktingkvot

  1. Flyktingkvot är ett system för kollektiv överföring av flyktingar eller andra utsatta personer till ett asylland, där landet ifråga bestämmer hur många flyktingar som skall tas emot. Benämningen avser också detta förutbestämda antal personer. En kvotflykting är en person som inom ramen för flyktingkvoten kommer till ett land genom detta system, ofta via flyktingläger.
  2. Flyktingkvotsystemet infördes i Sverige 1950. Kvoten bestäms av regeringen budgetårsvis. Landet tog emot 1900 kvotflyktingar per år under åren 2011-2016.
  3. För att bli uttagen på den svenska flyktingkvoten och erbjuden vidarebosättning till Sverige, måste man vara registrerad hos UNHCR. UNHCR bedömer vilka personer som är i behov av vidarebosättning till ett nytt hemland. De presenterar dem sedan för något av de cirka 27 länder i världen - varav Sverige är ett - som tar emot kvotflyktingar.
  4. Migrationsverket –Flyktingkvoten. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.