Fors Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fors, varianter, uttal och böjningar av fors

Fors synonym, annat ord för fors, vad betyder fors, förklaring, uttal och böjningar av fors.

Synonymer till fors

Andra språk

Fors på Engelska

  • waterfall, rapids

Hur används ordet fors

  1. Berömda svenska glasmålningar från 1900-talet är till exempel "Sankt Eskils fönster" i Fors kyrka, Eskilstuna, "Tidegärdsfönstret" i Sankt Laurentii kyrka, Söderköping och "S:t Andreasfönstret" i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm utförda av Bengt Olof Kälde. (källa)
  2. Heden, Trollhättans kommun – en småort i Fors socken i Trollhättans kommun. (källa)
  3. Befolkningen i Ragunda och Fors, ett område som fram till början av 1300-talet var skilt från övriga Jämtland, har historiskt inte sett sig som jämtar. Ända in på 1930-talet sade man sig bo i Raven (svenska: Ragunda), for man västerut for man till Jämtland. (källa)
  4. Kajaker används både för friluftsliv och för tävling. Man tävlar i hastighetstävlingar (sprint och maraton) med smala ranka kajaker som kallas K1, K2 eller K4 efter antalet paddlare, i strömmande vatten med korta lättmanövrerade kajaker (fors, slalom, störtlopp) freestylekajak och i kajakpolo. Även för långfärds- och havskajaker finns det tävlingar som går i skärgård eller öppet hav. (källa)
  5. En tävlingsbana består av en cirka 250 meter lång fors med 18 till 25 portar som skall passeras i nummerordning. Grönvita portar passeras nedströms. Sex eller sju portar passeras uppströms och ärödvita. Portkäpparna hänger cirka 25 cm över vattenytan. En port består av två käppar och är 120 till 350 cm bred. En tävling består av två åk, där bästa åket räknas. (källa)
  6. Sulá, fors, Finnmark fylke, Karasjoks kommun, 69.40716°N 24.68771°Ö / 69.40716, 24.68771 (Sulá). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.