Fotboll Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fotboll, varianter, uttal och böjningar av fotboll

Fotboll synonym, annat ord för fotboll, vad betyder fotboll, förklaring, uttal och böjningar av fotboll.

Vad betyder och hur uttalas fotboll

Fotboll uttalas fot|boll och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av fotboll

Singular

fotboll
obestämd grundform
fotbolls
obestämd genitiv
fotbollen
bestämd grundform
fotbollens
bestämd genitiv

Plural

fotbollar
obestämd grundform
fotbollars
obestämd genitiv
fotbollarna
bestämd grundform
fotbollarnas
bestämd genitiv

Fotboll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet fotboll

  1. Det är ovärdigt en toppnation. Skamligt. Betänk reaktionerna om de åtta främsta svenskarna i fotboll eller handboll hade hoppat över VM-kvalet. (källa)
  2. Snart vår i luften med ljuvligt fågelkvitter, alla dessa dofter – och fotboll, förstås. (källa)
  3. Fotboll är känslor. Emellanåt heta, helst när insatserna är höga. Då händer det att topplocken går. Men det anmärkningsvärda den här gången var att matchen bara hade hunnit 13 minuter när det kokade över hos Atlético. (källa)
  4. Galen Fiss (1931–2006), amerikansk utövare av amerikansk fotboll. (källa)
  5. I turneringar eller kvalspel talar man ofta om ett gruppspel, då serierna oftast anses för korta för att benämnas serie. I till exempel VM i fotboll för herrar leder detta oftast direkt till slutspel för de bästa lagen, men vid världsmästerskapet i ishockey för herrar brukade åren 1997-2011 först en mellanrunda vänta. Inom CONMEBOL i Sydamerika VM-kvalar dock sedan VM 1998 tio lag om platsen i fotbolls-VM. (källa)
  6. Gräsklipparen uppfanns i Storbritannien 1830 av Edwin Beard Budding, främst för att klippa gräsmattor på idrottsplaner och vidsträckta trädgårdar. På grund av att många gräsplanskrävande idrotter just hade uppfunnits i Storbritannien (såsom krocket, cricket, fotboll, rugby och (lawn)-tennis), behövdes ett effektivare sätt att jämnklippa gräs, och gräsklipparen skapades. De flesta gräsklippare för hemmabruk drevs tidigare av tvåtaktsmotorer men från 1960-talet och till idag har fyrtaktsmotorn blivit nästan helt dominerande. Eldrivna gräsklippare har också tagit större andel av marknaden, då främst små bensinmotorer har dålig förbränning och förbluffande stora utsläpp av bl a giftiga kolväten. Även gräsklippare med Wankelmotor har funnits. Ett exempel är Crescent Savann från 1970-talet med en Wankelmotor av tyska Sachs. (källa)
  7. Halvlek är ett begrepp som finns i flera lagsporter, bland annat i fotboll, handboll och bandy. Begreppet innebär att den totala speltiden för en match är uppdelad i två lika långa halvlekar med en halvtidspaus emellan. (källa)
  8. Halvtid eller Halvtidspaus är ett begrepp som finns i flera lagsporter, bland annat i fotboll, handboll och bandy. Den totala speltiden för en match är uppdelad i två lika långa halvlekar med en halvtidspaus emellan. (källa)
  9. Hemmaplan är i lagsporter den arena eller idrottsplats där en idrottsklubb har valt att spela de matcher de äger rätten att sälja inträde till, så kallade hemmamatcher. I till exempel bandy, ishockey och fotboll äger eller långtidshyr klubbarna en arena, hemmaplan, i direkt anslutning till den stad eller ort där klubben verkar. Lagsporter spelas normalt i form av en serie där deltagande lag möter varandra två gånger, en gång på egna arenan, det vill säga hemmaplan, och en gång på motståndarens arena, vilket benämns bortaplan. (källa)
  10. Ett landslag, i fotboll även kallat nationalelva, är en trupp av idrottare, som utvalts att representera ett land inom en viss sport. I lagsporter som bandy, fotboll och ishockey omfattar landslaget ett lag. I individuella idrotter, till exempel alpin skidsport och friidrott utgör landslaget den trupp som ett land skickar till en tävling. Ibland förekommer även lagtävlingar i individuella idrotter, till exempel Finnkampen i friidrott. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.