Fotolaboratorium Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fotolaboratorium, varianter, uttal och böjningar av fotolaboratorium

Fotolaboratorium synonym, annat ord för fotolaboratorium, vad betyder fotolaboratorium, förklaring, uttal och böjningar av fotolaboratorium.

Vad betyder och hur uttalas fotolaboratorium

Fotolaboratorium uttalas foto|labor|at|ori|um och är ett substantiv.

Ordformer av fotolaboratorium

Singular

fotolaboratorium
obestämd grundform
fotolaboratoriums
obestämd genitiv
fotolaboratoriet
bestämd grundform
fotolaboratoriets
bestämd genitiv

Plural

fotolaboratorier
obestämd grundform
fotolaboratoriers
obestämd genitiv
fotolaboratorierna
bestämd grundform
fotolaboratoriernas
bestämd genitiv

Fotolaboratorium är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Fotolaboratorium på Engelska

  • Photolab

Hur används ordet fotolaboratorium

  1. Viktor Kasparsson är en detektiv och "privatspanare" i 1920- och 30-talens Sverige (med bas i Hälsingborg) med det övernaturliga som specialitet. Titelfiguren är klädd i keps och tweedkostym och arbetar som medhjälpare i ett fotolaboratorium. Denne ungkarl hamnar titt som tätt i olika intriger av udda slag. Bland de figurer och fenomen han mött på seriesidorna finns Näcken, en varulvs-kabal och Belsebub – allt någonstans i Skåne. Serien är, med sina blodiga inslag, läsning för vuxna läsare. (källa)
  2. Ifolor Ab (85) (Fotolaboratorium). (källa)
  3. Extrafilm var ett svenskt fotoföretag, som tidigare hade ett stort fotolaboratorium i västsvenska Tanumshede, Tanum kommun och var under lång tid marknadsledande i Norden på filmframkallningar över postorder. Varumärket Extrafilm var etablerat i hela Norden och i flera europeiska länder av moderbolaget Smartphoto Group NV (fd. Spector Photo Group NV). Sedan den 13 juli 2011 marknadsförs Extrafilms tjänster under namnet smartphoto. (källa)
  4. Totalytan uppgick till 1 463 kvadratmeter, och i källarvåningen fanns hobbylokaler, bordtennisrum, fotolaboratorium, omklädningsrum och duschar, med mera samt reservlokaler. Bottenvåningen upptogs till största delen av en sammanträdeslokal. På övervåningen fanns en festsal med plats för 90 sittande gäster. I salens panelvägg fanns ett altare inbyggt så att den kunde användas för gudstjänster. Föreståndaren hade sin tjänstebostad i en av flyglarna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.