Fyrhjulsdriven Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fyrhjulsdriven, varianter, uttal och böjningar av fyrhjulsdriven

Fyrhjulsdriven synonym, annat ord för fyrhjulsdriven, vad betyder fyrhjulsdriven, förklaring, uttal och böjningar av fyrhjulsdriven.

Vad betyder och hur uttalas fyrhjulsdriven

Fyrhjulsdriven uttalas fyr|hjuls|driven och är ett adjektiv.

Ordformer av fyrhjulsdriven

Böjning (i positiv) fyrhjulsdriven en ~ + subst. fyrhjulsdrivet ett ~ + subst. fyrhjulsdrivna den/det/de ~ + subst.

Fyrhjulsdriven är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Fyrhjulsdriven på Engelska

  • four-wheel drive, four-whee driven

Hur används ordet fyrhjulsdriven

  1. Grupp A är den friaste klassen där det finns minst begränsningar på hur mycket bilen får vara trimmad. Det betyder att dessa bilar oftast är speciellt framtagna för rallytävlingar. Bilarna kan vara antingen tvåhjuls- eller fyrhjulsdrivna. Dock måste den baseras på en fabrikstillverkad bil. Vad gäller effekt i denna klass ligger en fyrhjulsdriven bil mellan 300 och 400 hk och en tvåhjulsdriven mellan 220 och 300 hk. (wikipedia.org)
  2. Det som skiljer en snövessla från en vanlig snögående bandvagn är att den har en mer personbilsliknande karaktär. Den är även större än den mer motorcykelliknande snöskotern. Snövesslor är mycket vanliga bland privatpersoner i Norrland, i Sverige, där det är djup snö och det inte räcker med en vanlig fyrhjulsdriven bil.[källa behövs]. (wikipedia.org)
  3. BAS III är en fyrhjulsdriven bil med 3 400 liters tankvolym (oftast 3 000 liter vatten och 400 liter skumvätska). Chassit var från början Volvo FL 10 4x4 och senare kom Scania P 114 CB. Numera är det Scania P 340 4x4 eller Volvo FM 12 4x4 som gäller. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.