Galapremiär Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder galapremiär, varianter, uttal och böjningar av galapremiär

Galapremiär synonym, annat ord för galapremiär, vad betyder galapremiär, förklaring, uttal och böjningar av galapremiär.

Vad betyder och hur uttalas galapremiär

Galapremiär uttalas gala|premi|är och är ett substantiv.

Ordformer av galapremiär

Singular

galapremiär
obestämd grundform
galapremiärs
obestämd genitiv
galapremiären
bestämd grundform
galapremiärens
bestämd genitiv

Plural

galapremiärer
obestämd grundform
galapremiärers
obestämd genitiv
galapremiärerna
bestämd grundform
galapremiärernas
bestämd genitiv

Galapremiär är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet galapremiär

  1. I Dagens Nyheter från 8 april 1926 kunde man läsa första sidans rubrik: "Nya Konserthuset festligt invigt med galapremiär". Vidare hette det bland annat att allmänheten följt "den stolta byggnadens tillblivelse" med stort intresse och att "musikpalatset, som dagen till ära klätt sig i flaggor och vimplar på kvällen för första gången framträdde i sin effektfulla eklärering ". Svenska Dagbladet från samma dag menade att invigningsceremonin var enkel och häpnadsväckande kort. "På trettiofem minuter voro fyra tal undanstökade, och något mer var det ej. Ingen musik. Den spelades på kvällen.". (källa)
  2. Casino Royale är den 21:a filmen om James Bond. Filmen spelades in under våren 2006 och hade världspremiär 17 november 2006 (14 november om man räknar med den s.k. galapremiären). Filmen är Daniel Craigs första som agent 007 med rätt att döda. Bondlåten "You Know My Name" framfördes av Audioslave-sångaren Chris Cornell. (källa)
  3. Gruppen gjorde en tillfällig återförening i januari 1986 för att inför tv-kameror sjunga "Tivedshambo" i SVT:s program Här är ditt liv. Önskemål och rykten om tillfälliga comebacker har sedan dess avvisats av samtliga medlemmar. År 2000 tackade gruppmedlemmarna nej till ett erbjudande om en miljard dollar för en återföreningsturné. Gruppmedlemmarna har endast vid ett fåtal tillfällen visat sig tillsammans vid offentliga tillställningar, som exempelvis vid den svenska galapremiären av spelfilmen Mamma Mia! på biografen Rival den 4 juli 2008 samt vid invigningen av Mamma Mia! The Party i januari 2016. (källa)
  4. Dessa Lund är en lundensisk karnevalsfilm från 2010. Filmen, som från början var tänkt att heta Bakbunden i Lund, hade galapremiär den 23 april 2010 på biografen Kino i Lund. Den visades även regelbundet på Palaestra et Odeum under Lundakarnevalen 2010. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.