Gammelfarmor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gammelfarmor, varianter, uttal och böjningar av gammelfarmor

Gammelfarmor synonym, annat ord för gammelfarmor, vad betyder gammelfarmor, förklaring, uttal och böjningar av gammelfarmor.

Vad betyder och hur uttalas gammelfarmor

Gammelfarmor uttalas gammel|far|mor el. gamla|far|mor oböjligt och är ett substantiv.

Ordformer av gammelfarmor

Singular

gammelfarmor
obestämd grundform
gammelfarmors
obestämd genitiv

Variantstavning singular

gamlafarmor
obestämd grundform
gamlafarmors
obestämd genitiv

Gammelfarmor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gammelfarmor

  1. Janes familj tillhörde lantadeln i Wiltshire, hon var dotter till Sir John Seymour, kronojägare i Savernake Forest, och Margery Wentworth, ättling till Edward III. Deras familjenamn stavades ursprungligen St Maur, och familjen anlände till Storbritannien med Vilhelm Erövraren. Familjen blev adlig genom att förfadern Roger Seymour gifte sig med Maud, som var dotter till sir William Esturmy. Janes farfarsfar, John Seymour, var sheriff i Wiltshire och parlamentsledamot. Genom detta blev familjen allt viktigare i Wiltshire. Liksom Henrik VIII:s övriga hustrur hade Jane kungligt påbrå i och med att hon på mödernet härstammade från Edward III. Genom sin gammelfarmor Elizabeth Cheney var hon också syssling med Anne Boleyn som var Henriks andra hustru. (källa)
  2. Gammelfarmors chiffonjé var SR:s julkalender 1979. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.