Giftsnok Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder giftsnok, varianter, uttal och böjningar av giftsnok

Giftsnok synonym, annat ord för giftsnok, vad betyder giftsnok, förklaring, uttal och böjningar av giftsnok.

Vad betyder och hur uttalas giftsnok

Giftsnok uttalas gift|snok och är ett substantiv.

Ordformer av giftsnok

Singular

giftsnok
obestämd grundform
giftsnoks
obestämd genitiv
giftsnoken
bestämd grundform
giftsnokens
bestämd genitiv

Plural

giftsnokar
obestämd grundform
giftsnokars
obestämd genitiv
giftsnokarna
bestämd grundform
giftsnokarnas
bestämd genitiv

Giftsnok är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet giftsnok

  1. Giftsnokar (Elapidae) kallas den 200 arter stora familjen som är farligast av alla ormar, detta eftersom nästan alla arter har nervgift. Till de mest kända giftsnokarna hör kobraarterna, mamborna, korallormarna och taipanerna. (källa)
  2. Mambor (Dendroaspis) är ett dagaktivt släkte i familjen giftsnokar som lever i Afrika. Släktnamnet är sammansatt av forngrekiska "dendro", träd, och "aspis", huggorm, i den generella bemärkelsen giftig orm. (källa)
  3. Grön mamba (Dendroaspis angusticeps), även kallad östlig grön mamba, är en trädlevande giftsnok som lever från de kustnära skogarna i Östra Kapprovinsen i Sydafrika, till Moçambique och Zimbabwe. (källa)
  4. Västlig grön mamba (Dendroaspis viridis), även kallad västlig mamba och västafrikansk mamba är en lång och tunn trädlevande giftsnok som förekommer i Västafrika, bland annat i Liberia och Elfenbenskusten. (källa)
  5. Egyptisk kobra (Naja haje) är en giftsnok som lever i Nordafrika och Mellanöstern, från Saharaöknen till den syriska öknen. (källa)
  6. Svart spottkobra (Naja nigricollis) tillhör familjen giftsnokar och lever i fuktiga områden i Afrika. Ormen kan bli cirka 2 meter lång och är giftig för människor. (källa)
  7. Tigerorm (Notechis scutatus) är en art i familjen giftsnokar som förekommer i södra, östra och västra Australien samt på öar i Bass sund och på Tasmanien. Den blir oftast 1,4 till 1,8 meter lång men kan bli 2 meter lång. I enlighet med sitt namn är tigerormen ofta randig. På Tasmanien är den däremot ofta helsvart. (källa)
  8. Kobra kallas flera olika ormarter som finns i Afrika och Asien. Kobrorna utgör inte en egen grupp i den biologiska systematiken men alla kobror tillhör familjen giftsnokar. (källa)
  9. Naja är ett släkte av ormar som ingår i familjen giftsnokar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.