Gisslare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gisslare, varianter, uttal och böjningar av gisslare

Gisslare synonym, annat ord för gisslare, vad betyder gisslare, förklaring, uttal och böjningar av gisslare.

Vad betyder och hur uttalas gisslare

Gisslare uttalas gissl|are och är ett substantiv -n; pl. gisslare, best. pl. gisslarna.

Ordformer av gisslare

Singular

gisslare
obestämd grundform
gisslares
obestämd genitiv
gisslaren
bestämd grundform
gisslarens
bestämd genitiv

Plural

gisslare
obestämd grundform
gisslares
obestämd genitiv
gisslarna
bestämd grundform
gisslarnas
bestämd genitiv

Gisslare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gisslare

  1. Flagellanter (av latinets flagellare, gissla), gisslare eller korsbröder (efter korset på deras kåpor) kallades medlemmarna av vissa medeltida brödraskap som trodde sig genom kroppens gisslande kunna förvärva syndaförlåtelse. Sådana rörelser uppstod sporadiskt under tider av nöd. De uppträdde för första gången i Perugia 1260 och spred sig snabbt över hela Europa. (källa)
  2. Redwall eller Redwall - Cluny Gisslaren är en roman, skriven år 1986 av den brittiske författaren Brian Jacques. Boken är den första i bokserien Redwall, en serie vars böcker alla kretsar kring klostret Redwall, där antropomorfiska djur bor. Boken är indelad i tre delar: "Muren", "Uppdraget" och "Krigaren". Mattimeo är en kronologisk uppföljare till Redwall - Cluny Gisslaren. (källa)
  3. Gisslaren är en sjö i Östhammars kommun i Uppland och ingår i Skeboåns huvudavrinningsområde. Sjön är 4,2 meter djup, har en yta på 2,59 kvadratkilometer och är belägen 14 meter över havet. Vid provfiske har bland annat abborre, björkna, braxen och gers fångats i sjön. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.