Glaskonst Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder glaskonst, varianter, uttal och böjningar av glaskonst

Glaskonst synonym, annat ord för glaskonst, vad betyder glaskonst, förklaring, uttal och böjningar av glaskonst.

Vad betyder och hur uttalas glaskonst

Glaskonst uttalas glas|konst och är ett substantiv.

Ordformer av glaskonst

Singular

glaskonst
obestämd grundform
glaskonsts
obestämd genitiv
glaskonsten
bestämd grundform
glaskonstens
bestämd genitiv

Glaskonst är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Glaskonst på Engelska

  • Rinsing, glassware art

Hur används ordet glaskonst

  1. Stig Fyring var uppväxt på Stora Essingen i Stockholm. Han studerade på Konstfackskolan åren 1956-1960 och arbetade därefter som textilfabrikör och krögare innan han på 1990-talet övergick helt till konstnärlig verksamhet. Fyring arbetade i akvarell, i olja och med stenciler och glaskonst och ofta i blandteknik på drivved, på förpackningar, på segelduk och på bottenplåtar. Han sökte sina motiv främst i skärgården, där han hade släkt på Möja och runt Östersjön, men även annorstädes i marina miljöer i Spanien och på Kanalöarna. Hans målningar tar ofta avstamp i Fyrings tidigare verksamhet som krögare och kombinerar bilder med recept, menyer och med fågelägg eller måltidsdetaljer. Fyring är också känd för kryddat brännvin. Fyrings konst är representerad på Vasamuseet, Sjöhistoriska museet, Skärgårdsstiftelsen och Stockholms läns landsting. (källa)
  2. Kennet Williamsson har genom alla år varit mycket influerad av andra konstnärer. I olika perioder har han tagit intryck av japansk keramik, Kaj Franck, Jackson Pollock, Kazimir Malevitj, Yves Klein, Tony Cragg och Anish Kapoor med flera. Han refererar till andra konstnärer - härmar, tolkar och hedrar. (Redan krukan som Nationalmuseum köpte in 1971 var inspirerad av ett föremål, en räfflad Gevaliaburk i plåt.) Han har också ofta samarbetat med andra konstnärer, bland andra Signe Persson-Melin, Channa Bankier, Tom Hedqvist och Pasi Välimaa. Han är både en traditionell krukmakare och en experimenterande skulptör, gör både bruksföremål som muggar och skålar, offentlig utsmyckning, installationer och annan konst. En tid använde han egentillverkad lera från trakten. Ett vanligt tema har varit kärl och hålrum i olika former, men han har ständigt prövat nya uttryck och tekniker, även glaskonst. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.