Glasskärva Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder glasskärva, varianter, uttal och böjningar av glasskärva

Glasskärva synonym, annat ord för glasskärva, vad betyder glasskärva, förklaring, uttal och böjningar av glasskärva.

Vad betyder och hur uttalas glasskärva

Glasskärva uttalas glas|skärva och är ett substantiv.

Ordformer av glasskärva

Singular

glasskärva
obestämd grundform
glasskärvas
obestämd genitiv
glasskärvan
bestämd grundform
glasskärvans
bestämd genitiv

Plural

glasskärvor
obestämd grundform
glasskärvors
obestämd genitiv
glasskärvorna
bestämd grundform
glasskärvornas
bestämd genitiv

Glasskärva är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet glasskärva

  1. Felix har gett upp alla tankar på ett fungerande sexliv och övertalar Mona att välja ut en älskare på klubben. Valet faller på enstöringen Bruno, som snart installerar sig hemma hos Felix. Han älskar med Mona medan Felix frusterad tittar på. Mona lurar i Bruno att Felix är miljonär, äventyrare och hjälte och det dröjer inte länge innan Bruno börjar stöta på Felix. Alltsammans kulminerar på Brunos födelsedag då Felix tänker ge Bruno en giftdrink. Innan han hinner göra så hittar han Bruno död i badkaret och tappar drinken i golvet så att glaset krossas. Spåren pekar mot Mona, men när polisen hittar glasskärvorna på badrumsgolvet riktas misstankarna mot Felix. Han arresteras och förhörs av sin granne, den bistre polismannen Stålhane. Stålhane ogillar Felix och ser nu en chans att bli av med sin granne. Felix blir fängslad och hamnar där i samma cell som torpeden Styrbjörn. Styrbjörn har åkt in för skadegörelse och berättar att Popo vägrat att hjälpa honom när han anhölls. Han ruvar därför på en hämndplan mot sin nu före detta arbetsgivare. (källa)
  2. Domaren undrade då vad som skulle hindra de improviserade rörbomberna, med explosivt puder från raketer, gödselmedel, glasskärvor, sladdar och alarmklocka, från att explodera. (källa)
  3. Westerbergs designarbete är mycket färgrikt och framför allt inriktat på återbruk och omdesign av äldre, kasserade föremål till nya funktioner och former. Vid Venedigbiennalen 2008 deltog hon som del i en konceptinstallation med kylskåp i samband med verksamhet vid landskapsarkitektfirman Topotek 1 i Berlin. 2009 tog hon fram det uppmärksammade återvinningsbaserade heminrednings- och klädkonceptet "Remake och Recycle" för Indiska, baserat på spillbitar från företagets ordinarie produktion. 2010 gjorde hon bland annat en gatuinstallation i form av ett "hus" av olikfärgade glasskärvor, "Reflexioner", i samband med Riksdagsvalet 2010. Hon har också därefter skapat ett mönster av utrotningshotade djur, lampan "Diamond Pendant Lamp", möbelprodukter för Karl Andersson och Söner, kuddar, stolar i unika designexemplar ("Pocket Chair", "Flower Chair") med mera. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.