Glassmaskin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder glassmaskin, varianter, uttal och böjningar av glassmaskin

Glassmaskin synonym, annat ord för glassmaskin, vad betyder glassmaskin, förklaring, uttal och böjningar av glassmaskin.

Vad betyder och hur uttalas glassmaskin

Glassmaskin uttalas glass|mask|in och är ett substantiv.

Ordformer av glassmaskin

Singular

glassmaskin
obestämd grundform
glassmaskins
obestämd genitiv
glassmaskinen
bestämd grundform
glassmaskinens
bestämd genitiv

Plural

glassmaskiner
obestämd grundform
glassmaskiners
obestämd genitiv
glassmaskinerna
bestämd grundform
glassmaskinernas
bestämd genitiv

Glassmaskin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet glassmaskin

  1. En glassmaskin är en maskin som gör glass och sorbet. Den består av snurrande blad och kylmedel som fryser glassen. Man blandar glassmeten eller sorbetsmeten, sätter igång glassmaskinen och häller sedan i smeten. De roterande bladen lyfter glassmeten från kylmedlet vid varje varv och rör om så att kylan fördelas. På så sätt får man en krämig, mjuk konsistens som är typisk för glass och sorbet.
  2. Moderna glassmaskiner kyls med en vätskefylld kylklamp som fryses innan användning. Glassmaskiner fanns även tidigare, men de kyldes då med en blandning av is och salt som placerades runt det kärl där smeten rördes om.
  3. Den första glassmaskinen beskrevs i Paris 1768, men det var först på 1840-talet som den patenterades av Nancy Johnson i USA. På 1850-talet inleddes den industriella glasstillverkningen i New York och Boston, men glassen var på den tiden avsedd för överklassen. Vid sekelskiftet till 1900-talet började ångmaskiner användas för att vispa glassen.
  4. Glassmaskiner för hemmabruk var framförallt populära i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet, men därefter sjönk intresset.
  5. På 2000-talet tillverkas glassmaskiner för hemmabruk i olika storlekar och många är designade för att tilltala konsumenterna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.