Gli Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gli, varianter, uttal och böjningar av gli

Gli synonym, annat ord för gli, vad betyder gli, förklaring, uttal och böjningar av gli.

Vad betyder och hur uttalas gli

Gli uttalas gli och är ett substantiv -et -n.

Gli betyder:

Ordformer av gli

Singular

gli
obestämd grundform
glis
obestämd genitiv
gliet
bestämd grundform
gliets
bestämd genitiv

Plural

glin
obestämd grundform
glins
obestämd genitiv
glina
bestämd grundform
glinas
bestämd genitiv

Gli är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet gli

  1. Glin (periodiskt vattendrag), District des Montagnes, 7.69846°N 8.07201°V / 7.69846. (källa)
  2. Sjusovare (Glis) är enda arten i släktet Glis i familjen sovmöss. (källa)
  3. Vildpersilja (Aethusa cynapium) är en ett- till tvåårig växt som tillhör familjen flockblommiga växter. Äldre regionala namnformer var Glis och Åthäva..Den blir 5 till 100 centimeter hög och blommar i juli till september med vita blommor. Stjälken är kal, slät, ibland taggig och ofta violett nertill. Bladen är flikiga och glänsande. Frukten är 3 till 4 mm tjock och avlång, med tydliga åsar. Den påminner om en spenslig hundloka och skiljs lättast från den på sina nedåtriktade, stora svepen. Hela växten är mycket giftig, och dödsfall har inträffat. (källa)
  4. Gli azzurri – Italiens herrlandslag i fotboll. (källa)
  5. Nicola Melis, "Il concetto di ğihād", in P. Manduchi (a cura di), Dalla penna al mouse. Gli strumenti di diffusione del concetto di gihad, Angeli, Milano 2006, pp. 23-54. (källa)
  6. Elritsa kallas också kvidd. Andra folkliga svenska namn på elritsa är alkuva, alkutta, alekula, alkura, bälefisk, kur, äling, sabbik, elling, ärling, glirr, gli, blindsill, budd, hamntorsk, hundgädda, iggling, im, laxbådd, lortbuk, mjolpus, mudd, myrsik, spragg, stensil, görkänga, skinnfisk, plump, agn, ölkytt och örkytt. (källa)
  7. Wagners dramatiska förebild till Das Liebesverbot var Shakespeares komedi Lika för lika, som i sin tur var baserad på en italiensk berättelse som Giovanni Battista Giraldi första gången 1565 lät publicera i Gli eccatommiti. Men hos Wagner handlar det till skillnad från föregångarnas intentioner inte bara om att återställa rättvisan, utan om att främja den fria, öppna sinnlighetens seger över det puritanska hyckleriet. En motbild till Medelhavets livsglädje är den tyske kälkborgaren, som avporträtteras i ståthållaren Friedrichs rollgestalt. Fördömandet av tyranni, censur, dubbelmoral och översitteri gör sig gällande trots intrigerna och karnevalsmaskerna. Ledmotivet för hela verket är den förbjudna kärleken. Wagner använder sig i Das Liebesverbot av samma dramaturgi som i Die Feen. Han koncipierade det dramaturgiska motivet med den förbjudna kärleken som ett instrumentalt erinringsmotiv, som han sedan konsekvent kopplade till rollgestalten Friedrich. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.