Glittrande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder glittrande, varianter, uttal och böjningar av glittrande

Glittrande synonym, annat ord för glittrande, vad betyder glittrande, förklaring, uttal och böjningar av glittrande.

Synonym till glittrande

Andra språk

Glittrande på Engelska

 • glittering

Hur används ordet glittrande

 1. Runt Östersjön uppges orterna Danzig och Königsberg haft egen tillverkning. I Sverige importerade man under 1600-talets senare hälft från framför allt Nederländerna med Flandern, men det kan ha förekommit import även från Frankrike och Tyskland. Redan tidigt präglades den försilvrade narven med punsar och liknande verktyg. I gemak och salar som endast sparsamt lystes upp av ljuskronor gav de punsade ojämnheterna glittrande reflexer, vilket kunde ge ett uppskattat ljuskomplement. (källa)
 2. Lågvoltshalogenlampor för 12 V spotlights (kräver transformator). Finns med olika spridningsvinklar från "spot" till "flood". En del av dessa har så kallad kalljusreflektor (känns igen på den facetterade glittrande skärmen) vilken leder värmen bakåt och hindrar den starka, riktade värmen från att spridas i strålningsriktningen mot känsliga textilier, växter med mera. (källa)
 3. Kokkola, Rolf (red.): På glittrande våg - Helsingfors Segelsällskap 1893-1993. (källa)
 4. Sickan lanserade många filmmelodier som gavs ut på skivor, bland annat Löjtnantshjärtan, Jag ska sjunga för dig och hennes signaturmelodi Jag är så glittrande glad. (källa)
 5. Under 1920-talet uppstod i USA "flapper-flickan" och 18 år gammal axlade Bow hennes karaktär för första gången i filmen Ungdom under mask (1923). Hon var femte-krediterad men "stal" enligt flera recensenter filmen och fick tillmälet "Den perfekta flappern'" - en emanciperad ung kvinna med oändlig energi, bobbat hår, amorbågsläppar och glittrande ögon. (källa)
 6. Ända från början uppmärksammades Abba för musikens speciella ljudbild. Arkitekten bakom detta sound var ljudtekniker Michael B Tretow, som hade hämtat inspiration från Phil Spectors inspelningsteknik. Soundet utvecklades under långa studiosessioner. Enligt Tretow bestod en del av processen att lägga många likadana spår, till exempel Fältskogs och Lyngstads sång, bredvid varandra i mixen med varierande tidsförskjutning. Detta gav enligt Tretow en fyllig, "glittrande" upplevelse. Tretow var ljudtekniker på samtliga av gruppens inspelningar under 1970- och 1980-talen. (källa)
 7. Också gourmeterna fick sitt lystmäte, genom de delikata rätter som skapades i restaurangvagnens minimala kök, bordens vita dukar, och tågets kunniga sommelierer som serverade utsökta viner i glittrande kristallglas. (källa)
 8. På ena Gnollpaketgaveln fanns ett kort recept på hur berättelser kan lagas till. På andra gaveln och på ena långsidan fanns berättelsemaskiner där bilder kunde kombineras med varandra för att få fram olika historier och betydelser. Framför Gnollpaketet fanns en samlingsplats för besöksgrupper med pedagog. Här kunde besökaren sitta på cirkelformade sittunderlag med bilder av mynt från olika delar av världen. I närheten fanns en genomskinlig totempåle fylld med glittrande glaskulor och ett rävhuvud längst upp. På andra sidan totempålen väntade en stad med sitt myller av figurer och händelser som slutade vid den så kallade Päronburken. Till vänster om totempålen fanns ett bibliotek med en stor lampa med inbyggda bokhyllor, två fåtöljer och en soffa. Baksidan av den ena fåtöljen hade plats för en löpsedelmaskin där besökarna kunde skapa egna rubriker med ord på magnetremsor. (källa)
 9. Mikael van Reis skriver i sin recension av "Parallella historier 3. Frihetens andning" att "Maria Ortmans översättning är ett sannskyldigt stordåd av glittrande nyanser i tålmodigt siktad precision. Som en tysk förlagsredaktör sa en gång, något illavarslande kanske: Precision är vår sista patron. Det stämmer här.". (källa)
 10. Slipning av diamanten gör man för att fånga och reflektera ljuset på ett tilltalande sätt och ge ädelstenen dess glittrande utseende. En fasettslipad diamant kallas briljant. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.