Gol Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gol, varianter, uttal och böjningar av gol

Gol synonym, annat ord för gol, vad betyder gol, förklaring, uttal och böjningar av gol.

Vad betyder och hur uttalas gol

Gol uttalas gol se under ¹gala.

Ordformer av gol

gol se under ¹gala

Andra språk

Gol på Engelska

  • crowed

Hur används ordet gol

  1. Slaget om Chalchin-Gol var en väpnad konflikt mellan Sovjetunionen och Japan som pågick från våren och fram till hösten 1939 vid floden Chalchin Gol i Dornod-provinsen, inte långt från gränsen mellan Mongoliet och Manchukuo. Det avslutande slaget ägde rum i slutet av augusti och slutade med att Japans 6:e särskilda armé blev fullständigt tillintetgjord. Ett vapenstillestånd mellan Sovjetunionen och Japan skrevs under den 15 september. (källa)
  2. Tuppen är en helig fågel bland vissa germanska folkgrupper och enligt nordisk mytologi satt den guldfjädrade tuppen Gullinkambe ("guldkammen") högst upp i Yggdrasil, världsträdets, topp. Inför Ragnarök, jordens undergång, skulle han väcka einhärjarna, det godas förkämpar, i asarnas Valhall. Två andra tuppar gol hos jättarna i Järnskogen respektive i underjorden hos Hel. Tuppen i Järnskogen kallades Fjalar men tuppen hos Hel är inte namngiven men beskrivs som klarröd. (källa)
  3. Titeln "Strövtåg i hembygden" förekom för första gången i kalendern Nornan för 1896. Sviten bestod då av Och här är dungen, där göken gol, Här är stigen trängre och Kung Liljekonvalje av dungen, som del ett, tre och fyra. Dessutom ingår två dikter som uteslöts ur slutversionen. Den andra dikten, som inleds Ja, mina käraste barndomsvänner, är i det närmaste en fortsättning på "Och här är dungen, där gökel gol". Den beskriver den livliga leken tillsammans med "tösor och pojkar, barfotalassar", "hembygdens barnstam i huckle och luva", uppfödda "på torpens fattiga tuva". (källa)
  4. Tuppen som gol efter att Petrus hade förnekat Jesus tre gånger. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.