Golv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder golv, varianter, uttal och böjningar av golv

Golv synonym, annat ord för golv, vad betyder golv, förklaring, uttal och böjningar av golv.

Vad betyder och hur uttalas golv

Golv uttalas golv och är ett substantiv -et; pl. golv.

Ordformer av golv

Singular

golv
obestämd grundform
golvs
obestämd genitiv
golvet
bestämd grundform
golvets
bestämd genitiv

Plural

golv
obestämd grundform
golvs
obestämd genitiv
golven
bestämd grundform
golvens
bestämd genitiv

Golv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Golv på Engelska

  • floor - the level base of a room on which one stands or walks, basement floor, mop, shop floor, parquet floor, drop sth. onto the floor

Hur används ordet golv

  1. Gipsskiva är en skiva av gips som har en yttre beläggning av papp på båda sidor. Gipsskivan används ofta i byggnadsproduktionen för beklädnad av väggar samt för beklädnad av innertak och golv. (källa)
  2. I Skandinaviens fjälltrakter är glimmerskiffer allmänt förekommande. Vid Glava i Värmland och Nordön vid Tjuvkil i Bohuslän har grå glimmerskiffer brutits till takskiffer. Av Nordöns glimmerskiffer, som är relativt grovskiffrig, har tillverkats golv- och trottoarplattor. (källa)
  3. Golv är den horisontella yta som avgränsar ett rum nedåt. Vård, underhåll och rengöring av golv är underlag för en omfattande industri, där slitage, estetik och kemikalier behöver samordnas för bästa effektivitet. Traditionellt har golv hållits rena med hjälp av knäskurning, men numera finns även andra metoder. Golv förekommer ofta (men inte alltid) tillsammans med Tak och/eller Vägg. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.