Granskningsarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder granskningsarbete, varianter, uttal och böjningar av granskningsarbete

Granskningsarbete synonym, annat ord för granskningsarbete, vad betyder granskningsarbete, förklaring, uttal och böjningar av granskningsarbete.

Vad betyder och hur uttalas granskningsarbete

Granskningsarbete uttalas gransk|nings|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av granskningsarbete

Singular

granskningsarbete
obestämd grundform
granskningsarbetes
obestämd genitiv
granskningsarbetet
bestämd grundform
granskningsarbetets
bestämd genitiv

Plural

granskningsarbeten
obestämd grundform
granskningsarbetens
obestämd genitiv
granskningsarbetena
bestämd grundform
granskningsarbetenas
bestämd genitiv

Granskningsarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet granskningsarbete

  1. Referentgranskning syftar till att upprätthålla vetenskaplig standard och objektivitet, att avlasta förlag, redaktörer och anslagsgivare från omfattande granskningsarbete, samt att komplettera deras kompetens och perspektiv på vad som är god forskning. (källa)
  2. Han arbetade fram till 2015 åt Skattebetalarnas förening som Slöseriombudsmannen med granskningsarbete om hur politiker och tjänstemän använder offentliga medel i sin maktutövning, där slöseri, generösa privilegier och misslyckade kostsamma satsningar emellanåt förekommer. Detta granskningsarbete dokumenterade han i form av böcker, filmer och egna bloggar. (källa)
  3. Vid 1834 års riksdag överlämnades lagkommitténs förslag till civillag till rikets ständer. Ständerna inskränkte sig vid denna riksdag till att upprepa sin redan år 1829 beträffande civillagsförslaget framställda begäran, att en sammandragen och lätt överskådlig framställning av båda förslagens plan och allmänna grundsatser liksom en jämförelse med gällande lag måtte ofördröjligen författas och före nästa lagtima riksdag utgivas från trycket för att kunna tjäna till ledning vid ständernas granskningsarbete. Med anledning därav förordnades den så kallade tablåkommittén, vilken dock till följande riksdag hann publicera allenast tablån över det emellertid (1838) i ny upplaga utgivna civillagsförslaget. (Tablån över kriminallagsförslaget, som ävenledes tryckts i ny upplaga 1839, utkom 1841.) Vid riksdagen 1840–1841 tillkännagav Kungl. Maj:t, att hinder mött för den slutliga granskningen av lagförslagen, men att Kungl. Maj:t hoppades bli i tillfälle att vid nästkommande riksdag avlåta proposition i ämnet. I skrivelse 3 mars 1841 hemställde emellertid ständerna - vilka för sin del ansåg ämnets vikt fordra, att, innan lagförslagen till huvudsaklig pröfning förekomme hos ständerna, en ytterligare granskning därav företoges, att en kommitté eller lagberedning med tio medlemmar måtte tillsättas för att ytterligare granska och genomgå lagförslagen och densammas arbeten så ställas, att tryckningen av de sålunda beredda förslagen till civil- och kriminallag kunde vara fulländad före den riksdag, som infölle näst efter tre år. Trots att lagkommitténs förslag till civil- och kriminallag alltså inte omedelbart blivit antaget såsom lag, har det dock utövat ett genomgripande inflytande på det efterföljande lagstiftningsarbetet, och i stor utsträckning legat till grund för de lagar, som blivit stiftade efter dess avgivande. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.