Green Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder green, varianter, uttal och böjningar av green

Green synonym, annat ord för green, vad betyder green, förklaring, uttal och böjningar av green.

Vad betyder och hur uttalas green

Green uttalas green [gri´n] och är ett substantiv -en -er.

Green betyder:

Ordformer av green

Singular

green
obestämd grundform
greens
obestämd genitiv
greenen
bestämd grundform
greenens
bestämd genitiv

Plural

greener
obestämd grundform
greeners
obestämd genitiv
greenerna
bestämd grundform
greenernas
bestämd genitiv

Green är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet green

  1. Golf är en av de få bollsporter som inte kräver ett standardiserat spelområde. Det spelas på en golfbana som har antingen 9 eller 18 hål. Varje hål på banan måste innehålla en tee att slå ut bollen ifrån, och en green som innehåller själva hålkoppen. Det finns andra vanliga former av terräng emellan, såsom fairway, ruff och hinder, men varje hål på en golfbana är unikt i dess specifika utformning och arrangemang. (källa)
  2. Vattenhinder - Ett hinder som ligger i spelriktningen mot greenen. (källa)
  3. Chipp är ett slag som utförs från korta avstånd mot greenen. Målet är att få bollen att gå i hålet eller att stanna så nära som möjligt för att få en enkel putt. Chippen slås med en järnklubba och utförs med en kort baksving. Beroende på gräsets beskaffenhet, om bollen rullar trögt eller snabbt, avgör spelaren hur mycket bollen ska flyga eller rulla. Ett chippslag som har till syfte att rulla bollen mot hålet med endast en kort luftfärd i början kallas chip and run. Skillnaden mellan chipp och pitch är att chipp slås med nästan låsta handleder och kort sving medan en pitch slås med mjuka handleder och en längre sving. (källa)
  4. Järnklubbor används för kortare slag än träklubbor, bland annat för inspel mot greenen och utslag på par 3-hål. De indelas efter slaglängden i långa järn (1–3), mellanjärn (4–6) och korta järn (7–9). De brukar vara 90–100 centimeter långa och har ett loft på 16°–45°. Långa järn spelas ofta för långa transportslag mot greenen och mellanjärn och korta järn används oftast för att landa på densamma. Järnklubbor började att tillverkas på 1890-talet. (källa)
  5. Green (golf) – den mest kortklippta delen av golfbanan på vilken hålet är beläget. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.